Fortnite

Az új befektetőknek hála 1,25 milliárd dollárral nőtt a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games


A sikerjáték hatására immár a Microsoft társalapítója is beszállt az Epic tulajdonosi körébe.

Pár hét alatt is képes brutálisat nőni egy cég, ha elég jó az általa fejlesztett játék. És itt most nem a bevételekre gondolunk, hanem maga a cég értékére, akik a játékot készítik. Egy hónapja a Bloomberg jelentése alapján kiderült, mennyit ér mostanában az Epic Games.

A felmérés 8 milliárd dollárra, vagyis 2400 milliárd forintra tette az Epic Games értékét, akik több millió dollárt kaszálnak naponta a Fortnite-nak köszönhetően.

A jelentés óta sem állt meg az élet az Epic-nél, folyamatosan jönnek a versenyek, a frissítések, robog tovább a hype vonat. A közösség és az érdeklődés folyamatosan nő, így a Fortnite-ből származó bevételek is egyre magasabbak. Ezzel együtt persze a cégbe fektető pénzemberek száma is nő.

Paul Allen, a Microsoft társalapítójának új cége, a Vulcan Capital is beszállt a befektetők táborába. Valamint megérkezett az Epic kisebbségi tulajdonosai közé az aXiomatic is, melynek egyik tulajdonosa a kosaras legenda, Michael Jordan.

A két nagy befektető mellett 5 kisebb cég is beszállt az Epic tulajdonosai közé. A 7 új cég érkezésének hatására hatalmasat ugrott a cég becsült értéke.

Egészen pontosan 1,25 milliárd dollárral ér többet az Epic Games, mint egy hónappal ezelőtt.

Elképesztő ütemű tehát a fejlődés, a Fortnite növekedésén úgy tűnik nincsen fék!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva