Hearthstone

Melyik class kapja a következő Hero lapot? Íme a 3 legesélyesebb


Megnéztük, ki lehet majd Hagatha és Dr. Boom "utódja".

Eleinte, amikor tavaly nyáron megjelentek az első Hero kártyák a Knights of the Frozen Throne kiegészítőben azt hihettük, hogy ez is mindössze egy “egyszeri” újdonság lesz a Blizzard részéről, amivel inkább csak feldobni próbálják a Hearthstone-t, mintsem egy teljesen új játékelemet bevezetni. Végül azonban nem így lett, hiszen az idei évben két új Hero követte a tavalyi Death Knightokat: a The Witchwoodban a Shaman (Hagatha the Witch), a The Boomsday Projectben pedig a Warrior (Dr. Boom, Mad Genius) kapott egy-egy új hőst.

A Shaman esetében az Evolve-mechanika “kivezetése”, a Warriornál pedig a Scourgelord Garrosh nagyon alacsony használati aránya indokolhatta leginkább az új Hero kártya megjelenését. Ugyanakkor erősen valószínűsíthetjük, hogy ha már így alakult, akkor a Blizzard nem töri meg a “sormintát”, és az egyelőre titokban tartott decemberi kiegészítőben egy újabb Hero lap érkezik majd. De vajon melyik class kapja? Íme a 3 legesélyesebb.

#1 – Paladin

Bár a Death Knightok megjelenése előtt óriási hype volt az Uther of the Ebon Blade körül, végül a Paladin hőskártyája sosem futott be igazán. Még az előző évadban lehetett vele találkozni néha, köszönhető az akkor még jóval egyszerűbben összehozható OTK-kombónak (Auctionmaster Beardo segítségével), manapság azonban szinte egyáltalán nem látni. Thrallt és Garrosh-t leszámítva a legkevesebbet használt Hero lap jelenleg, a paklik 1.2%-ában szerepel csupán, de a Paladin deckeket nézve is mindössze 13% a használati arány.

Mindezek alapján azt mondhatjuk, hogy ha jön új Hero lap, akkor azt nagyon valószínű, hogy a Paladin kapja majd.

Kép: Heartstone

Nézzük, melyik class-ok jöhetnek még szóba.

#2 – Priest

A Shadowreaper Anduin egyáltalán nem rossz Hero, sőt, bizonyára sokan emlékeznek még arra az időszakra, amikor Razával párban dominálták a metát. A Priest azonban jelenleg nincs túlságosan jó helyzetben, és könnyen lehet, hogy a Blizzard egy új hőskártyával próbálja majd megadni számára az új löketet.

Amúgy sem mondhatjuk, hogy a Shadowreaper Anduin túl népszerű lenne: a deckek 1.5%-ában szerepel csupán, a használati arány pedig Priesten belül is csupán 18%, elég messze van tehát a kihagyhatatlantól.

#3 – Rogue

Nem túl nagy a valószínűsége annak, hogy az új Hero kártyát (ha lesz) nem a fenti két class valamelyike kapja majd. Némi esélyt azonban a Rogue esetében is látunk az utánpótlásra, hiszen a Valeera the Hollow sosem volt igazán meghatározó a rugó deckekben.

A Quest Rogue sokadik feltámadása, illetve az Academic Espionage paklik ugyan adtak számára némi reflektorfényt, ám előbbi deck éppen most lett közvetve nerfelve a Giggling Inventoron keresztül, utóbbi pedig erősen offmeta, így az igazi áttörés még mindig várat magára Valeera esetében. Jelenleg a paklik 5.1%-ában szerepel, Rogue-on belül pedig 36% az arány, ami nem rossz ugyan, de a győzelmi arányt tekintve a leggyengébb Hero jelenleg.

Hogy melyik class lesz végül a befutó? Legkésőbb pár héten belül kiderül – már ha tényleg érkezik az utánpótlás…

(Az adatokat a HSReplay biztosította)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva