League of Legends

Alapjaiban változik meg a LoL jövőre – Új jutalom és “Split” rendszert kap a Ranked


Úgy tűnik jövőre sem fogunk leszokni a League of Legends-ről.

Minden évben igyekszik a Riot Games valami maradandót, valami szokatlant alkotni, hogy a fennmaradó játékosbázist egy újabb évre maga mellé láncolja a kiadó. Mivel a játék már 9 éve folyamatosan dübörög, kijelenthetjük, hogy jól kezelik ezeket a helyzeteket. A játék viszont azért is tart még mindig ott ahol, mert egy kiváló esport atmoszféra van köré húzva, valamint a kompetitív vonulata is az egyik legjobb.

S mivel a rangsorolt meccsekből játszanak többet a játékosok, egyértelmű, hogy erre a területre kell hozni a komolyabb változásokat is. Már több hónapja tudjuk, hogy a Riot ki fogja szélesíteni a rangokat, két teljesen új szinttel fog bővülni a játék, érkezik egy Iron, valamint egy Grand Master fokozat, hogy még inkább szét lehessen húzni a mezőnyt.

Riot Games

A grind viszont rettentően unalmas volt eddig, gyakorlatilag 9 hónapon keresztül küzdöttünk azért, hogy valami az ölünkbe hullhasson a szezon végén. Ráadásul sokan nem is kapnak csili-vili jutalmakat, így ez a 9 hónap minden, csak nem szórakoztató.

Ezen drasztikusan változtatni fog a Riot jövőre, megérkeznek a bajnokságokból jól ismert Splitek, vagyis idények. Minden Split után kapunk valamilyen jutalmat, amiket természetesen az egész szezon során halmozhatunk, s a végén összeadódnak majd egy jóval nagyobb jutalommá. (Értelemszerűen akkor maximalizálhatjuk a leginkább a jutalmakat, ha minden Splitben részt veszünk a szezon során. Jelenleg három idény van betervezve.) A Riot megerősítette, a Victorious skinek megmaradnak, ám valószínűleg a Split-rendszer miatt kibővül majd az év végi jutalmak tárháza.

Riot Games

Eddig a rangunkért egy egyszerű emblémát kaptunk, ami jelezte, hogy éppen merre járunk az aktuális “kalandunkban”. Ezeket a jövő évben úgynevezett “armorokra”, páncélokra cserélik, melynek lesz egy alapja, valamint minden Splitben szerezhetünk hozzá “fejlesztéseket”. Kapunk egy Bannert a profilunkra, amin nyomon tudjuk majd követni a teljesítményünket.

Ezek az új teljesítményjelölések lényegében minden fontosabb helyen meg fognak jelenni, a profilunkon, a töltőképernyőkön, a lobby-ban, sőt még a ranglistán is.

A Ranked rendszer tehát úgy ahogy van megváltozik, tervben van még ezek mellé a pozíciók szerinti Solo Queue besorolás, bár az csak valószínűleg később lesz kész, nem a szezon elején fog megérkezni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva