Hearthstone

A legextrémebb páros-páratlan paklik (#1): Even Mech Hunter


Mihez lehet kezdeni a Hunter páratlan költségű lapjai nélkül? Derítsük ki!

A The Witchwoodban megjelent Baku the Mooneater, Genn Greymane páros elég komolyan felforgatta a mindenkori Hearthstone metát, hiszen a páros-páratlan mechanika alaposan kibővítette a lehetőségek tárházát. Az azóta eltelt hónapokban rengeteg népszerű Even és Odd koncepciót láthattunk már mindegyik class-ból, akadnak azonban olyanok is, amikkel szinte egyáltalán nem próbálkoztak még széles körben. Cikksorozatunkban a legextrémebb páros-páratlan deckeket igyekszünk bemutatni nektek.

Baku megjelenése után rengetegen rápörögtek az Odd Hunter felturbózott hősképességére, hosszú távon azonban nem igazán ragadt meg a metában ez a pakli. Az Even verzióval pedig nagyon kevesen próbálkoztak csak, hiszen a Hunter páros lapkészlete egyértelműen sokkal gyengébb, mint a páratlan, viszonylag kevés szinergiával.

A The Boomsday Project megjelenésével valamelyest javult a helyzet, az új Mech vonal ugyanis elég jól összelegózható a páros lapkészletből. És bár a deck továbbra is ritka, mint a fehér holló, akadt egy-két játékos, aki képes volt sikereket elérni vele: az alábbi Even Mech Hunter például néhány hete a Blizzard-féle Off-Meta Reportban is szerepelt, 61 százalékos győzelmi arányt produkálva.

Even Mech Hunter
AAECAR8ExwOG0wLL7ALN9AINyQTZB7EI3dIC7/EC4PUC4vUC7/UCkfsCmPsCqPsCvPwCiYADAA==

A pakli gerincét a Goblin Bomb termelések (Whirliglider, Explodinator, Bomb Toss) alkotják, hiszen ezek segítségével úgy szórhatunk Mech-eket a boardunkra, hogy az ellenfél nem igazán szeretne majd megszabadulni tőlük a sebző Deathrattle miatt. Ez azt jelenti, hogy elég jó alapanyagot biztosítanak a Magnetic lapok (Venomizer, Replicating Menace, Missile Launcher) számára. De Dire Wolf Alpha segítségével is harcra bírhatjuk a bombákat – a lényeg az, hogy kontroll alatt tartsuk a boardot, hiszen az ellenfél sebzését megoldja az olcsó Hero Power és a sok Deathrattle.

Két lapról mindenképpen érdemes külön is említést tenni. Az egyik a Mossy Horror, ami a terülős deckek ellen elég jó board clear tud lenni, mint ahogy a Spreading Plague-nek is kiváló ellenszere, de legalább ilyen fontos az is, hogy ki tudjuk sütni vele a felgyűlt bombákat. A másik pedig a Deathstalker Rexxar, ami ide is kihagyhatatlan, hiába építünk az olcsóbbított Hero Powerre, hiszen vannak olyan matchupok, ahol a sebzés önmagában nem elég (pl. Odd Warrior), így inkább value-ból kell megpróbálnunk nyerni.

Aki kicsit módosítana a fenti listán, az elmehet kicsit jobban is a Secretek felé, Wandering Monsterrel, Freezing Trappel és Professor Putricide-dal, de az alapvető Mech-szinergiákat nem igazán érdemes birizgálni. Jó kísérletezést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva