R6

Megkíséreljük a lehetetlent: jöjjön az 5 legjobb védő, avagy kit érdemes megvenni és gyakorolni!


Szubjektív listánk következik.

Tegnap segítettünk nektek a célzás tekintetében:

Ideális attachment, megfelelő érzékenység és reload trükk: 3 tipp, ami segít a tűzharcok során

Ma megpróbálkozunk a lehetetlennel: tippeket adunk ahhoz, hogy eldöntsd melyik operátort vedd meg, vagy épp melyiket kezd el mainelni. Mivel a Facebook csoportokban elég gyakran fordul elő ez a téma, úgy éreztük, hogy itt az ideje egy kis segítséget nyújtani.

A lista szubjektív, azt a célt szolgálja, hogy az erősebb operátorokból felsoroljon ötöt.

Mielőtt rátérnénk erre, jöjjön pár operátor, akit nehéz szívvel hagytunk ki:

  • Smoke-ot érintette a legkomolyabban a Grim Sky recoil változtatás, hisz a Shotgun nyitásra van, az SMG-11 gyakorlatilag a fegyvere. Ez utóbbin a tegnap megérkezett patch javított, úgyhogy tényleg épphogy lemaradt a listáról az utolsó egy percben mérgező gránátjai miatt elképesztően értékes védő
  • Rook noha például Pro League-ben nem túl erős, de mint azt a Ubisoft által megosztott win rate táblázat is mutatja, azt leszámítva kifejezetten magasan van. Ő egyike azoknak, akikkel ha egyből halunk is hasznára voltunk a csapatnak, ami nem elhanyagolható tényező
  • Valkyrie végül egy másik operátor miatt maradt ki, de a jól elhelyezett kamerák köröket nyerhetnek – ráadásul nála is igaz az, ami Rooknál

5. Mira

Képtalálat a következőre: „mira rainbow six siege”

Talán meglepő lehet, hogy csak 5. helyre került a spanyol hölgy, ennek két oka van: az egyik az, hogy Twitch a drónja által nem hogy nullifikálja az ablakok hasznosságát, de még a visszájára is fordítja. A másik ok pedig, hogy messze nem minden ponton használható.

Hogy akkor mégis miért került fel? Nos azért, mert ahol pickelhető, ott a jó helyre elhelyezett ablakok meg is nyerhetik a meccset (Oregon pincéjében, vagy Coastline Penthouse részén például) – nem véletlen, hogy Pro League-ben is igencsak magas százalékban tiltják.

4. Maestro

Képtalálat a következőre: „maestro rainbow six siege”

Iszonyatosan nehéz volt a döntés Valkyrie és Maestro között (lévén viszonylag hasonló szerepkört betöltő karakterekről van szó), végül a fegyvere miatt (a nerf ellenére is) Maestro mellett voksoltunk.

Ne értsetek félre: Valkyrie nagyon erős, információ gyűjtés terén ő a jobb, de Maestro a harc terén jelentősen erősebb, ráadásul a kamerái golyóállóak (amik sebeznek is adott esetben)

3. Echo

Képtalálat a következőre: „echo rainbow six siege”

A bronzérem Echót illeti, aki a tavalyi szezonban érkezett buff óta jelentősen előrelépett a képzeletbeli tier listán. Az információ kincs ebben a játékban, az a tény, hogy ezt egy drónról (tehát bárhova vihető objektumról) meg lehet tenni védő oldalon, az óriási fegyvertény.

Mondhatnánk, hogy hab a tortán az, hogy megbénítja ellenfeleit a kis eszköz, de természetesen fontos része (a defusert lepakolni készülő támadókat egymagában képes megbolondítani). A Bearing 9 nerf (a Grim Sky recoil változtatásokra gondolunk) persze őt is érintette, de elsődleges fegyvere, az MP5SD bőven elég erős ahhoz, hogy tűzharc terén is komoly tényező legyen Echo.

2. Jäger

Képtalálat a következőre: „jäger rainbow six siege”

Az ezüstérmes a német védő lett, akinek már csak a fegyvere miatt is lehet létjogosultsága a listán: a 416-C Carbine az egyetlen Assault Rifle a védőknél, mégpedig egy igencsak erős darab. Kiválóan lehet roamolni vele, de akkor is van haszna, ha a játék elején megölik (szemben mondjuk egy másik roamerrel, Caveirával): az ADS az egyik legerősebb védekező gadget.

No meg arról se felejtkezzünk el, hogy egy hármas sebességű operátorról van szó, ami pedig mindig előny ebben a játékban.

1. Lesion

Képtalálat a következőre: „lesion rainbow six siege”

Azt gondolom sokak listájára felférne, jó páratoknál első helyen végezni – nagyot biztos nem tévedünk, tekintve, hogy az utóbbi időben ha csak a statisztikákat nézzük, akkor igencsak előrelépett Lesion.

Patch 2.0 VS Patch 3.0: Finkával nagyon felsült a Ubisoft, Frost és Kapkan a sírból jött vissza

A 45 éves védő legnagyobb erénye, hogy nagyjából bármikor pickelhető: fegyvere a jobbak közé tartozik, az Impact Grenade-nek (is) köszönhetően roamolni is tud, de ha biztosra akarunk menni (és begyűjteni mind a 8 tűt), akkor az objektívnél is maradhatunk.

Ha már gadget: infót ad, sebez, lassít és a látást is zavarja. Kell ennél több? Aligha, pont emiatt a listán a helye megkérdőjelezhetetlen nálunk – sőt ez első helyet jelentett neki.

Még egyszer tehát: a lista a mi véleményünk, mely persze egyéni tapasztalat, Pro League meccsek és egyéb Youtube videók alapján született.

Nálatok hogy nézne ki ez az ötös?

Borító: Laiwavie; gamepressure.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva