R6

Tanácsok nem csak kezdőknek: jöjjön az 5 legjobb támadó, avagy kire csapj le mihamarabb!


Folytatódik és egyben zárul a sorozatunk.

Nemrég megírtuk, hogy szerintünk melyik az az 5 védő, akivel nem lőttök mellé, ha megveszitek és elkezditek gyakorolni.

Megkíséreljük a lehetetlent: jöjjön az 5 legjobb védő, avagy kit érdemes megvenni és gyakorolni!

Természetesen akkor teljes a kép, ha a támadók terén is adunk nektek támpontot, így ma velük foglalkozzunk. Jöjjön a legjobb 5, no meg persze pár, akit nehéz szívvel hagytunk ki:

  • Lion azért maradt ki, mert noha Pro League szinten broken, de rankedet tekintve nem: ha valaki rossz időben használja a scant és nincs egységes kommunikáció, akkor kifejezetten gyenge a francia
  • Twitch amiatt nem fért fel, mert noha drónja kulcsfontosságú védekező eszközöket tud kiszedni, de a legfontosabb mind közül Mira ablaka. Ha a spanyol védőt nem hozták, akkor máris egy fokkal kevésbé fontos
  • Blitzet könnyű szívvel hagytam ki, úgyhogy csak magyarázatképp: kétségtelenül elég rossz ellene játszani, de nem tartom annyira erősnek, hogy felférjen a listára (ráadásul a trap meta – ami azért most viszonylag jellemző – nem kedvez neki)
  • Hibana pusztán amiatt nem fért oda, mert egyetlen hard breachert választottam és a Bearing 9 nerf óta ha kicsit is, de más felé billen a mérleg nyelve (nehéz döntés volt, a kedvenc támadóm lévén)

5. Ash

Az ötödik helyet kaparintotta meg a játék legnépszerűbb támadója:

[2018-10-23]Y3S3.2DesignerNotes1

Fegyvere és mobilitása miatt szorítottam helyet neki, persze a számok is magukért beszélnek. Ami miatt nem tudtam ennél előkelőbb helyre rakni az a gadget: hasznos, de inkább átlag alatti.

4. Buck

Képtalálat a következőre: „buck rainbow six siege”
forrás: Bivalus

A vertikális játék királya a kanadai támadó, aki új szinteket hoz a támadásba. Nem minden pályán pickelhető (és nem minden objektívet tud egyformán jól támadni), de ahol ki lehet használni a benne rejlő potenciált, ott igencsak megnehezíti a védők dolgát azzal, hogy felülről is érkezhet halálos lövés. A Frag Grenade is igen nagy plusz.

3. Thermite

Képtalálat a következőre: „thermite rainbow six siege”

Ahogy már Hibanánál említettem, csak egy hard breacher fért fel a listára (van, hogy kettő is szükséges, de az esetek többségében egy elég).

Thermite azért előzte be a japánt, mert Hibanát érintette talán Smoke után a legjobban az SMG recoil nerf (lévén 21 töltény sokszor kevés tud lenni, ugye ennyivel rendelkezik a Type-89), így majdnem ugyanazt a funkciót (ha csak egy hajszállal is) az amerikai tölti be jobban.

2. Zofia

Képtalálat a következőre: „zofia rainbow six siege”

A 37 éves támadó elképesztően sokoldalú: messziről és Ash-nél sokkal halkabban képes falakba lyukakat robbantani, ellenfeleket elbénítani és erős fegyverrel rendelkezik.

Emellett információ gyűjtésre sem utolsó, ugyanis a Concussion Grenade egyből felrobban, ha ellenfelet ér, viszont csak pár másodperc elteltével, ha nem (vagyis tudjuk, hogy üres szobába megyünk-e vagy sem).

1. Maverick

Képtalálat a következőre: „maverick rainbow six siege”
PCGamesN

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy Maverick is Hard Breacher, ám vele nem bejárati lyukakat vágunk (nagyrészt), hanem olyan lőréseket, amin kiszedhetjük a benti védőket. Hogy mi miatt előz meg mindenkit az amerikai? Nos erre egyszerű a válasz: nincs countere. Ő az egyetlen operátor a játékban ilyen téren, nagyobb baj azonban, hogy amit csinál, azt maximum akkor hallhatjuk, ha síri csend van – ami valljuk be elég ritka egy lövöldözős játékban.

Míg a védő listán azt gondolom, hogy elhamarkodott döntés lenne, ha nerfelnék az éllovast (Lesion) – hisz már régóta a játékban van, és nem buff miatt ment fel a győzelmi rátája – addig Maverickkel szemben nem hezitálnék a gyengítésen. Az egyedi mechanika, amit behozott a játékba (kill hole gyártás megerősített falakba counter nélkül) amúgy is elég broken, az lenne a minimum, hogy a védők hallhassák.

Képtalálat a következőre: „lesion rainbow six siege”

Persze a roamerek lekapcsolhatják, a C4 pedig vele is csúnyán elbánik, de ez viszonylag sovány vigasz egy olyan támadó ellen, aki önmagában visszaszorította a sokáig egyik legnépszerűbb és legerősebbnek tartott operátort, Banditet.

Reméljük, hogy tetszett a sorozat és irányadónak tudjátok használni. Jó vásárolgatást kívánunk!

Borító: steamtradingcards.wikia; steemkr.com/gaming/@pacokam8

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva