Tech

Sorra döglenek az RTX 2080 Ti-ok – Az Nvidia válaszolt


Rendkívül kellemetlen hibával néznek szembe a Turing tulajdonosok.

Mostanra számos fórumon jelentettek különböző hibákat azok, akik megvásárolták az Nvidia legújabb csúcskártyáját, az RTX 2080 Ti-t. A Turing alapú videókártyákkal számos probléma jelentkezett, gyakorlatilag minden létező hiba, ami előjöhet, az elő is jött a tulajdonosoknál: fagyások, kékhalál, illetve további különös egyéni hibák, amelyeket mind kiderült nem a driverhiba okozta.

A legtöbb tulajdonos az Nvidia fórumain keresztül próbált segítséget kérni, ám hiába, az esetek végeredménye mindig a garanciába való visszaküldés volt. Nem találtak semmilyen egyezést, csupán a videókártyák típusa volt azonos. Teljesen mindegy, hogy valaki széthajtotta a kártyáját vagy épp újonnan vásárolta, ahogyan teljesen mindegy az is hogy milyen típusú az adott kártya, a hiba ugyan úgy utolérte a felhasználókat.

Íme egy hibás ASUS DUAL RTX2080TI

Volt, aki 9 darabot vásárolt az RTX 2080 Ti-ból, és ebből 3 hibás darabot kapott kézhez, az igazán kellemetlen része pedig a szervizelési idő, ez ugyanis több hónapot is igénybe vehet. A legtöbb probléma az RTX 2080 Ti-okkal volt, de nagyon úgy tűnik, hogy az RTX 2080-ok is érintettek az ügyben, ugyanis hasonló panaszokat tapasztaltak ezzel a videókártyával kapcsolatban is, ám a panaszok száma egyelőre jóval kevesebb.

Az RTX 2080 Ti / Forrás: PCMag

Az Nvidia is reagált a panaszokra:

“A problémás esetek száma nem növekszik. A hiba nem terjedt el széleskörűen. Minden egyes felhasználóval külön foglalkozunk, ahogyan mind ez idáig is tettük”

Bár az Nvidia nem ismerte el, hogy széleskörű probléma lenne, rengeteg panasz érkezett az említett kártyákra, ám ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy szériahibásak az RTX 2080 Ti és 2080-as videókártyák, hiszen ehhez túl kevés információ áll a rendelkezésünkre.

A hiba itt is jól látható

Az viszont egészen biztos, hogy ez azokat a tulajdonosokat nem boldogítja, akik fél millió forintot adtak ki egy csúcskategóriás videókártyáért, de helyette a garanciára kell várniuk. Jelenleg a legolcsóbb RTX 2080 Ti-ért 430 ezer forintot kell leszurkolnunk, viszont ha a legdrágábbra vágyunk, akkor akár 530 ezer forintot is simán otthagyhatunk a pénztárnál.

Forrás: Tom’s hardware

Ezt olvastad már?

Az Nvidia nagyon durván elszállt az új kártyák árazásával

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva