Counter Strike

Gabessonék magyar válogatottja bejutott a legjobb 4 közé a WESG selejtezőn


Szép menetelés után már az elődöntőkig jutott a magyar csapat, a neheze viszont még csak most jön majd.

Az eddigi évek könnyebb kvalijai után idén igazán nehéz csoportba kerültek a magyar csapatok. A WESG selejtezőkön az ibériai térség és Németország mellé osztották be Közép-Európát:

Spanyolország, Portugália, Andorra, Németország, Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Olaszország, San Marino és Málta.

A fenti országok egy selejtezőben indulnak, csak azonos nemzetiségből származók alkothatnak egy csapatot. vagyis minden csapat egy válogatottnak is tekinthető. Két kvalit tartanak a térségben, a két selejtező győztese pedig egymás ellen dönti el, ki utazhat a döntőre. Ezúttal ugyanis nincs külön EU döntő, a kvalik győztesei egyből a márciusi nagydöntő LAN-ra utazhatnak.

Az első kvalin 45 válogatott indult el, természetesen több magyar csapattal együtt. A legtovább az “Onlymid” néven futó Pixel és a “HUNGARY-” névvel induló gabesson ötös jutott:

Onlymid: DEv, bodito, Aaron, bzt, flash

HUNGARY-: gabesson, kolor, kory, fleav, gejmzilla

Az első napi ágrajz a Top4-ig zajlott, az elődöntők és a döntő ugyanis már Bo3-ban zajlik majd, szombaton. Az Onylmid nagyon elengedte a meccs elejét az ARCTIC- ellen, és nem is tudták már behozni a hatalmas hátrányt. A HUNGARY- viszont hosszabbításban ugyan, de kiharcolta a második napot.

Gabessonékra kemény meccsek várnak a folytatásban is. Kezdésként rögtön a korábbi Wololos, vagyis lowel, mixwell és SOKER csapata jön az elődöntőben. Ha ezt a Bo3-at nyerik, a döntőben vélhetően a portugál fox által vezetett VGIANTS lesz majd az ellenfél.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva