League of Legends

Duke összehozta amire még Faker sem volt képes: két különböző csapattal is LoL VB-t nyert


A Worlds történelme során még senki nem volt képes két teljesen eltérő lineuppal a csúcsra érni. Egészen mostanáig.

A 2018-as LoL VB leginkább a rekord nagyságú nézettségekről és a Kína vs. EU döntőről marad még sokáig emlékezetes. De ez csak a rekordok egyik része. A színfalak mögött, szépen csendben összejött egy másfajta csúcs is, méghozzá Duke-nak köszönhetően.

A 23 éves koreai játékos ugyanis összehozta azt, amire még senki nem volt képes a LoL Világbajnokságok történelmében.

Két különböző lineuppal is a csúcsra ért, 2016-ban még az SKT tagjaként, 2018-ban pedig már az Invictus játékosaként. A koreai topos, 2015 decemberében került az SKT-hez, és kevesebb mint egy év alatt világbajnok ötössé váltak. Szerződése azonban lejárt egy év után, és az SKT nem nagyon marasztalta, így került az Invictus-hoz. Akkor ezt biztosan visszalépésként élte meg, mostanra azonban aligha bánja.

Az SKT ugyanis 2016-os győzelme után a 2017-es döntőben alulmaradt a Samsung Galaxy-val szemben, 2018-ban pedig ki se jutottak a VB-re! Nem úgy az Invictus, aki simán végigverte az egész világot a Worlds-ön, az elődöntőben és a döntőben is 3:0-ázták az ellenfelet.

Duke tehát az egyedüli példa arra, hogy egy profi játékos miként képes alkalmazkodni két teljesen eltérő csapathoz.

Egy koreai és egy kínai csapattal is felért a csúcsra. Beszélhetünk itt az infózás nehézségéről és nyelvi korlátokról, összeszokásról vagy eltérő stílusokról, Duke az élő példa rá, hogy semmi sem lehetetlen. Bár tény, hogy eddig kizárólag neki sikerült a bravúr, a lehetőség mostantól adott!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva