Gaming

Akcióba lépett a Riot Games – Hamarosan érkezhet a Legends of Runeterra


Lehet, hogy mégis egy MMO cím van készülőben...?

Évek óta létező meme a világhálón, hogy a Riot Games nevében a játék szó, csak “viccből” van többesszámban. A Riot eddig ugyanis csak egyetlen egy játékot, a League of Legends-et dobta a piacra, azt is már kilenc éve. Tény, a kiadó folyamatosan csinosítgatja az időközben meghatározó esport címmé váló játékot, ám ez még mindig nem változtat azon a tényen, hogy az “egy játék, az nem több játék”.

Runeterra térképe – Riot Games

Idén már lehetett arról hallani, hogy a Riot Games készen áll végezni a vicceskedő kijelentésekkel, s hamarosan egy új játékot dob a piaca. Indult olyan pletyka is, hogy egy MMORPG címmel készülnek. Persze erről gyorsan kiderült, hogy semmi valóságalapja sincs, így a reménykedő játékosok gyorsan vissza is álltak a rendes kerékvágásba.

Most viszont új fordulatot vett az új játék története, a Riot Games ugyanis több jogot is levédetett a napokban az úgynevezett Legends of Runeterra játékához.

Ez az első eset, hogy a készülőben lévő játékról érdemi információt hallunk, ráadásul egyből a címével örvendeztetett meg minket a Riot. Ami érdekes a Legends of Runeterrával kapcsolatban, hogy már most több trademarkolt eleme van, mint a League of Legends-nek kilenc év alatt, ebből pedig arra következtethetünk, hogy egy igazán nagyszabású projekt készül.

Riot Games

Aminek viszont minden League of Legends fan örülhet, az a címből eredeztethető tematika. Runeterra ugyanis az a terület, ahol maga a League of Legends is játszódik, legalábbis a játszható karakterek Runeterra vidékéről származnak.

Véleményünk szerint ez egy jó döntés volt a kiadótól, több éve építgetik folyamatosan Runeterra történetét a LoL keretein belül, kár lenne kiaknázatlanul hagyni a fantáziavilág adta lehetőségeket.

Azt még sajnos nem tudni, hogy a játék milyen kategóriába érkezik majd, de talán az MMO fanoknak ez most egy újabb reménysugár lehet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva