Tech

Indul a harc a középkategóriában – Bemutatkozik az AMD RX 590


Az AMD új versenyzőt indít a középmezőnybe.

Az AMD nagyon közel van már az új Radeon kiadásához, amivel a középkategóriát célozzák ezúttal is, pedig sokan örülnének, ha végre már az Nvidia zászlóshajói ellen versenyezne a vörös óriás, de erre sajnos még várnunk kell. Most viszont az Nvidia GTX 1060 vagy jobb esetben a GTX 1070 ellen indul hadba az RX 590, amiről számos új információ látott napvilágot még a nagy rajt előtt. Az új kártya a ‘Polaris 30’ kódnevet kapta, amelyet 12 nanométeren fognak gyártani, de sajnos nem egy új chipről beszélünk, ugyanis a specifikációk nem változtak a ‘Polaris 20’ óta, ami gyakorlatilag megegyezett a ‘Polaris 10’-zel. Az RX 580-hoz képest mégis egy 12%-os teljesítménytöbbletre lehet számítani, ami a gyártástechnológiai fejlődésnek, illetve a magasabb órajeleknek köszönhető.

A kiszivárgott specifikációk / Forrás: Videocardz

A memória továbbra is változatlanul a 8 Gbps sebességgel rendelkező 256 bites GDDR5 maradt, amelyet néhány gyártópartner némi tuninggal fűszerezhet. A VideoCardz információi szerint az RX 590 végfelhasználói ára 279, 99 $ lesz, ami 50 $-ral magasabb, mint az RX 580 8 GB-os verziója. Hazánkban ez nagyjából 100 000 Ft-os árcédulát fog jelenteni, azaz a 6 GB-os GTX 1060-nál drágábban fog kezdeni.

Házon belül jó teljesítmény várható / Forrás: Videocardz

Az új kártya mellé a Tom Clancy’s The Division 2-vel, a Devil May Cry 5-tel, és a Resident Evil 2-vel fognak kedveskedni, illetve a későbbiekben két még kiadás előtt álló játék is fog csatlakozni az akcióhoz. A három AAA kategóriás játék összértéke 35-40 ezer forint, ami egész kellemes, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy középkategóriás videókártyáról beszélünk.

A kiszivárgott AMD prezentáció / Forrás: HD Tecnologia

A pletykák szerint az új kártya erősebb lesz a GTX 1060-nál és jobb ár/érték aránnyal fog bírni, mint a GTX 1070. Jó pár RX 590 fotó kiszivárgott már az AMD partnereitől, többek között az Asrock is belevágott nemrég a videókártya értékesítésbe, már jelenleg is árulnak AMD-ket. Íme pár kép az újonnan érkező kártyákról:

 

A kérdés csupán az, hogy mennyire fognak a vásárlók kapkodni egy már másodszor újracsomagolt termék után?

Forrás: videocardz.com

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva