Counter Strike

Hivatalosan is az Astralis a legjobb csapat a CS:GO örökös történelmében


Ha a hltv-s számokat nézzük, igen.

Az elfogult rajongók szemében eddig is egyértelmű volt, szerintük a dán ötös a CS:GO történelmének legjobb együttese. Mostantól azonban a statisztikák is mellettük szólnak. Összesen 59 hetet ültek már a HLTV-s világranglista csúcsán, ugyanez az SK brazil csapatának “csak” 58 hétig sikerült. A januári ELEAGUE Major nagyon nem jött össze az Astralis-nak, dev1ce betegsége lehetett talán a fő probléma. Azonban utána elég szépen feléledtek a srácok, leigazolták Magisket és azóta nem lassítanak.

A kérdés csak az, hogy a HLTV világranglista mennyire releváns egy ilyen kijelentésnél? 2013 és 2014 környékén ugyanis még nem volt ilyen, amikor a NiP éra pörgött. Akkor csinálták meg a svédek azt a bizonyos 87 győzelmet zsinórban. Akkoriban még a Go4csgo kupákon is elindultak, rendre meg is nyerték azokat.

A választ erre maga a CS:GO fejlődése adja meg.

Mivel 2013-ban a mostanihoz képest sokkal kisebb volt a mezőny és a CS:GO iránti érdeklődés, nem is volt szükség világranglistára. 3-4 jó csapat jöhetett volna csak szóba, mint világelső, manapság pedig már a Top20-ba bekerülni is hatalmas szó. Sokkal relevánsabb a mostani rengeteg verseny rengeteg csapata közül kihirdetni a legjobbat, 5 éve még semmit nem jelentett volna egy világranglista első hely az egyhangú mezőnyben.

Azért nem lehetett világranglista első a NiP 2013-ban, mert nem volt értéke a világ legjobbjának lenni. Olyan kevés és olyan kis versenyek voltak csupán a mezőnyben. Össze sem hasonlítható a mostanival.

Aztán ahogy a CS:GO, a nézettség, az érdeklődés és a versenyek fejlődtek, úgy fejlődtek a háttér információk is, ekkor jött létre a világranglista is. Az a lista, amit az Astralis 59 hete ural. Korábban sem a kétszeres győztes SK-nak, sem a háromszoros győztes fnatic-nak nem sikerült egyhuzamban ilyen sokáig a trónon ülnie.

Nyilván lehetetlen biztosra mondani bármi ilyet. Az viszont tuti, hogy az Astralis lassan egy éve uralja a mezőnyt, ilyen sokáig még senki nem uralkodott.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva