Hearthstone

3 Quest, 2 Mecha’thun: íme a bizonyíték, hogy bevállalós lineuppal is lehet nagyot menni


Fenom kis híján pénzdíjas helyre futott be a HCT Atlanta versenyen.

A kanadai seohyun628 győzelme kapcsán hétfőn már olvashattatok a HCT Atlanta tornáról, mely az idei HCT-szezon utolsó Tour Stop versenye volt. Most azonban egy kicsit még szeretnénk visszatérni ehhez a témához, akadt ugyanis egy olyan lineup, ami mindenképpen megérdemel néhány extra szót.

A több mint 200 induló közül 16-an jutottak el az egyenes kieséses szakaszig, a legjobbak között pedig ott volt az amerikai Fenom is, aki egy nem mindennapi lineuppal érte el ezt az eredményt:

  • Quest Mage
  • Quest Druid
  • Quest Mecha’thun Priest
  • Mecha’thun Warlock

A négy pakliból tehát három Questre, kettő pedig a Mecha’thunra épített, ami már önmagában szokatlannak mondható – hát még az, hogy eredményt is sikerült velük elérni. A pénzdíjat érő Top 8-ról végül épp hogy lecsúszott Fenom, de 6 HCT-pontot azért így is kapott a megosztott 9. helyért. Nézzük meg kicsit közelebbről is a deckeket!

Quest Mage

Mostanában kicsit újból felkapták a különféle végtelen kombós Mage deckeket, Fenom viszont az újfajta Exodia paklik helyett inkább a régebbi, Questre építő változatot használta, ahol ugyebár a két Sorcerer’s Apprentice, a két Molten Reflection, majd a bónusz körben az Archmage Antonidas és a 0-ért érkező Fireballok adják a végtelen sebzést. Az extra lapokat a Ruby Spellstone, a Primordial Glyph és a Shimmering Tempest hivatottak betermelni.

Quest Mage
AAECAf0EBLgI0MECotMC7vYCDYoBqwTLBOYEl8ECv8EC68ICmMQC2sUCx8cCltMCluQCtPwCAA==

Quest Druid

Lényegében a Malygos Druid egy speciális változatáról van szó, ami a 0-ra olcsóbbítással igyekszik összehozni valamiféle OTK kombót. A Malygos mellett az Alexstrasza, az Ixlid és a Faceless Manipulator a fő kombóelemek, ha ezekből sikerül néhányat beolcsóbbítani, akkor a Moonfire-ök és a Swipe-ok segítségével simán kivégezhető az ellenfél.

Quest Druid
AAECAZICBLQDxQSLwQKj5gINQF/pAdMDkwTkCPfMAqDNAofOApjSAprkAoTmAvr9AgA=

Quest Mecha’thun Priest

Egy újabb kombó deck, ami a Mecha’thunra épít a már ismert Reckless Experimenter + Coffin Crasher + Ticking Abomination + Ticking Abomination négyessel. A Quest itt igazából csak egy könnyen teljesíthető plusz adalék, hiszen Amara célja annyi, hogy a masszív gyógyulással időt nyerjünk, amíg felhúzzuk a komplett decket.

Quest Mecha’thun Priest
AAECAa0GBu0FlsQCnccC3PUC8fsCiIIDDIoB+wHlBPYH0cECns4C8M8C6NACqeIC6uYCt/ECof4CAA==

Mecha’thun Warlock

Végül, de nem utolsó sorban itt van még egy Mecha’thun deck, ami a szintén jól ismert Bloodbloom + Cataclysm kombóval hozza le a meccset a pakli felhúzása és a Mecha’thun kirakása után. A körítés itt a megszokottnál némileg kevesebb leszedésből, de annál több laphúzásból áll.

Mecha’thun Warlock
AAECAf0GBu0FkMcCzukCnPgC8fsCoIADDIoB+wGcAsQI+wznywKizQLy0AL40AKI0gK38QLX/gIA

A Fenom a Top 16-os kiesés ellenére maximálisan elégedett volt a lineuppal: utólag semmit nem változtatna rajta. Sőt, elmondása szerint a paklik tökéletesen alkalmasak ladderezésre is, így akiknek szimpatikus valamelyik deck, azok bátran próbálják ki.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva