Counter Strike

Botrány a világelső körül – Csalással gyanúsítják az Astralis játékosokat


Az Nvidia Inspector kihasználásával jogtalan előnyt szerezhetünk a füst halványítása esetén. Úgy tűnik az Astralis is használja.

Bombaként robbant a legújabb balhé a profik mezőnyében, miután többen beleálltak az Astralis játékosaiba. A rekord ideje világelső dánokat, a Major aktuális címvédőit LAN-on találták be az ellenfelek játékosai.

NiKo ugyan senkit nem nevezett meg posztjában, de egyértelműen utalt egy bizonyos csapatra amikor azt mondja: “Nem ők az elsők akik használják”. Aztán megjött TACO, aki ennél is tovább ment:

“Senki nem beszél a dologról, pedig mindenki tudja, hogy egyesek hónapok óta használják már. Bár azt sose gondoltam volna, hogy az Astralis is.” – mondta a brazil játékos.

A problémát az Nvidia Inspector okozza, amivel könnyedén átláthatunk a füstön, mintha ott sem lenne:

A probléma már ezer éves, régóta ismert hibáról beszélünk. Mivel a cikk célja közel sem az, hogy a hibát bemutassuk, lássunk csupán egy képet a probléma érzékeltetésére.

Ilyen látványt érhetünk el az Nvidia Inspectorral, vagyis simán átlátunk a füstön. Bal oldalt a füstben rohanó csapattárs is tisztán kivehető, de a célkereszt is tökéletesen tartja a sötétebb foltokat, a kezdőről érkező Terrorokat.

A rengeteg komment három táborra szakadt az Astralis balhéja körül.

  • Nem csalás, hiszen ez csak egy Nvidia beállítás. Pont olyan, mint hogy ki milyen felbontásban játszik. Bárki beállíthatja magának, szóval amíg a fejlesztők nem javítják, az használja aki akarja.
  • Csalás, mert jogtalan előnyre tesznek szert. Mindegy, hogy a fejlesztők hibája, a jogtalan előnyszerzés tilos egy versenyen!
  • Nem csalás, de nem is fair. Emlékezhetünk rá, anno a BIG bugról is megegyeztek a csapatok, hogy nem fogják szándékosan használni, amíg ki nem javítják. Itt is lehetne hasonló megállapodás a csapatok között.

Természetesen az Astralis tagad mindent, pedig a közösség szinte egy emberként őket nevezte meg a botrány kapcsán. A többség szemében nem kérdés, hogy az Astralis használta-e ezt a bugot, sokkal inkább az, hogy mi legyen a következő lépés?

A bizonyítékokat egy külön cikkben gyűjtöttük össze, mindenki nézze meg és döntse el maga, mi látszódott és mi nem:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva