League of Legends

Így keress a neveddel egy halom pénzt – Peanut a legjobban fizetett Jungler lett Koreában


Az örök második új otthonra talált.

Az LCK kedvelőinek igazán nagyot fog szólni a hír, a volt Kingzone Dragon X játékos, Peanut csapatot váltott, ám maradt belföldön, ugyanis a Gen.G játékosaként folytatja pályafutását.

Ezzel a lépéssel egy olyan szerződést sikerült aláírnia, amivel ő lett a legjobban fizetett dzsungeles játékos az egész koreai régióban. Ez abból a szempontból érdekes, hogy Peanut lényegében még semmi olyat nem tett le az asztalra, ami miatt ezt feltétlen megérdemelné.

Gen.G

Félreértés ne essék, egy kiváló fiatal játékosról van szó, ám egyetlen koreai split győzelmen kívül nincs semmi értékelni való mérföldkő a neve mellett. Konstans elveszítette a nagyobb nemzetközi tornákat, jelenleg az “örök második” jelzővel lehetne a legjobban leírni őt. Kétségtelenül az egyik legtöbb potenciállal rendelkező játékosról van szó, de nem egy világbajnok székel jelenleg Koreában, s a náluk nagyobb fizetés talán kicsit durvának hangzik.

Mondjuk ebből a szempontból kiválóan látszik, hogy egyre kisebb a gát az esport és a sport között. Vegyük például a futballt, ott is az ilyen jellegű túlárazások határozzák meg a játékospiacot, ezért tartunk most ott, hogy a középszerű játékosokért is már egy vagyont kérnek a klubok, az igazán kiváló játékosok pedig a nagy többségnek elérhetetlenek.

A Gen.G számára viszont kiváló vétel lesz Peanut, a fiatal játékos sikeréhes, a csapatnak pedig éppen erre van szüksége, azután, hogy az idei világbajnokságon finoman szólva is nagyot égett a csapat. A klub türelmesen kivárta, hogy Peanut szerződése lejárjon a Kingzone-nal, majd pedig egyből rárepültek a lehetőségre, s egy vaskos csekkel maguk mellé is csábították.

A 20 éves játékos 2014 óta játszik a profik között, pályafutását a NaJin szerződtetett játékosaként kezdte, majd játszott a ROX Tigers, valamint az SKT T1 színeiben is, utána igazolt a Longzhu Gaminghez, amit ottléte alatt átneveztek Kingzone Dragon X-re, ahonnan most a Gen. G-be vitte az útja.

Reméljük ezúttal beváltja a hozzá fűzött reményeket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva