League of Legends

Az LPL csapatokat a Nike fogja öltöztetni – Így nézne ki az LEC x adidas Európában


Azért egy ilyen szerződés nálunk is jól nézne ki.

Nő a League of Legends esport, mint a dudva. A kínai ligával a Nike exkluzív öltöztető szerződést kötött, ami azt jelenti, hogy a versengő klubok kizárólag Nike ruhákban jelennek majd meg a képernyőn. Több sportbajnokságban is bevett szokás ez, s úgy tűnik a LoL lesz az első olyan esport, ami ezzel a sportok nyomdokaiba lép.

A Nike 5 évre szóló exkluzív szerződést kötött az LPL-lel néhány napja, amiért az amerikai cég 144 millió dollárt fizetett.

Egy példa a világbajnok Invictus nevével és színével – Lazy Bear eSports

Persze a kreatív közösségi tagoknak nem kellett sok idő, hogy továbbgondolják az LPL és a Nike kollaborációját, az egyik Reddit felhasználó például elkészítette a teljes LEC (korábban EU LCS) mezfelhozatalát. Mivel az európai bajnokságról beszélünk, ezért a fantáziaterveket az egyik legnagyobb európai öltöztetőcéggel készítette el a lelkes rajongó, így az összes LEC csapat Adidas felszerelést kapott. A mezeken továbbá helyt kapott az aktuális csapat legnagyobb szponzora is, ezzel tényleg olyanná téve a felhozatalt, mintha egy futball bajnokság mezlistáját látnánk.

 

LEC x adidas CONCEPT

A tervezetek félelmetesen jól sikerültek, nagy valószínűséggel nem lesz ebből semmi a közeljövőben, de lehetséges, hogy felfigyelnek majd minderre, s ha a Riot Games rendszert kíván csinálni az ilyen jellegű franchise szerződésekből (merchandising), azt Európában az Adidas fogja megkapni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva