League of Legends

Talán még sosem volt ennyire kaotikus a játékosmozgás – Kemény lesz a 2019-es év!


Minden napra jut valami igazán nagy bejelentés.

A League of Legends előszezon időszaka több ízben is izgalmas és érdekes. Többek között ekkor hozza meg a Riot Games azokat a döntéseket és változtatásokat, amik nagyban befolyásolni fogják a következő évet. Az idei offseason nem annyira sziporkázó, mint a tavalyi (teljesen új rúnarendszer), cserébe a kompetitív vonal határozottan ellensúlyozza mindezt.

Talán még sosem volt ennyire izgalmas a LoL eSport előszezon időszaka, ebben valószínűleg nagyban segít, hogy az európai bajnokság rendszert vált, s EU LCS helyett LEC néven folytatja. A franchising rendszerben a csapatok “biztonságban” tudhatják magukat, nincsenek kiesések, kizárólag év végi helyezések. Természetesen emiatt anyagilag is jobban állnak a csapatok, külön juttatásokban részesülnek, így sokkal jobb lehetőségek vannak a keretek kiépítésére.

A klubok pedig könyörtelenül ki is használják mindezt, igazán izgalmas évnek nézünk elébe!

G2 Caps?

Az egyik legfrissebb bejelentés, hogy a világbajnoki döntőt játszó Fnatic, elveszítette sztár midesét. Caps toronymagasan a legjobb nyugati midesként van jelenleg elkönyvelve, nyáron még az EU LCS legértékesebb játékosának díját is megkapta. Egyértelműen az ő zsenije volt az alapja a Fnatic masszív 2018-as menetelésének. A kérdés tehát az, mégis miért volt erre a lépésre szükség? A Fnatic tulajdonosa, Sam Mathews szerint nem lehetnek financiális okai ennek a lépésnek, ugyanis a regnáló bajnok LoL-ra fordított költségei megduplázódnak 2019-re. Ám akkor valami nem volt rendben a csapatösszhangban. Szintén Sam Mathews “lőtte le a poént”, mikor Twitteren Caps-et búcsúztatta, sok sikert kívánt a játékosnak a G2-ban, így még ugyan hivatalos bejelentés nincs, erősen valószínűsíthető, hogy a mides a nagy rivális játékosaként folytatja.

Alakul a Schalke 04 keret?

IgNar, a Misfits játékosaként – Dot eSports

Több forrás szerint is két igazán nagy névvel kíván erősíteni 2019-re Dylan Falco, a Schalke új edzője. Többek között az LEC-ből kimaradt H2K csapatának korábbi legendáját, a jelenleg Splyce játékos Odoamne-t szerezheti meg magának a német klub (Vizicsacsi helyére), valamint visszatérhet Európába IgNar, aki a Misfits játékosaként vált világhírűvé, majd pedig Koreában, a bbq Olivers játékosaként folytatta karrierjét. Kétség sem fér hozzá, nem ment annyira a szekér otthon, így valószínűleg visszavágyik Európába, ebben pedig jelenleg a Schalke partnernek tűnik.

SKT Mata

Mata – Inven Global

Végre hivatalos, az SKT sikeresen összedobott egy szupercsapatot, amivel egyértelműen a világbajnoki cím megszerzése lesz a cél. Khan, Haru, Faker, Teddy és végül Mata is megérkezett, ettől az ötöstől pedig joggal fognak tartani az LCK csapatok, őszintén nem tudjuk, hogy melyik gárda fogja tudni megszorongatni ezt az SKT keretet. Mindenesetre sok sikert nekik!

TSM Broken Blade

A TSM 2015 novembere óta ugyan azzal a topossal játszott, ám 2019-re ez a széria megszakad. Menesztették ugyanis Hauntzert, akinek a helyére Törökországból találtak váltást, Broken Blade személyében. A német játékos még igazán fiatal, egyértelműen nem ő lesz a legrutinosabb a keretben, ám erre nincs is szükség, az ilyen sikeréhes fiatalokra van szüksége jelenleg a TSM-nek, hogy újraépítsék a csapat régi hírnevét.

GG Hauntzer és Olleh?

Hauntzer még a TSM színeiben – Riot Games

Ha már Hauntzernél jártunk, természetesen a TSM vezetősége nem az utcára paterolta a játékost, sokkal inkább kerestek neki egy új otthont. Az pedig nem más lehet, mint a Golden Guardians csapata, az a keret, akivel Froggen nevét is összekavarták a napokban. Lehetséges tehát, hogy itt is egy sziporkázó keret van kialakulóban, olyannyira, hogy a Liquid korábbi kiválósága, Olleh neve is megjelent Hauntzeré mellett az átigazolási pletykákban, így akár két igazán tapasztalt és tehetséges játékossal is erősíthet hamarosan a GG.

OpTic Crown

 

Az éjjel ledobta az atomot az OpTic Gaming és bejelentették, 2019-ben biztosan náluk fog játszani Crown, a tavalyi világbajnok. Nem tudjuk hogyan kezeli pontosan az OpTic a hivatalos ügyeit, de valamit nagyon jól csinálnak, mert egy pillanatra sem lehetett előre tudni, hogy miben mesterkednek. Végül meghúzták az előszezon egyik legnagyobb igazolását, kíváncsian várjuk, hogy a koreai bajnokság után mit fog tudni felmutatni a legendás Crown Amerikában!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva