Counter Strike

CS:GO Nosztalgia : már 4 éves az Olofboost


A CS:GO versenyek egyik legemlékezetesebb botránya, ami végül Major győzelmet ért a franciáknak.

A helyszín a DreamHack Winter 2014-es Major negyeddöntője, a fnatic vs. LDLC rangadó. Az állás 1:1, Dust2-t a franciák, Cache-t a svédek húzták be. A döntő pálya Overpass, ahol az LDLC magabiztosan húzta be a CT oldalt, és már 13:3-ra is vezettek.

Ekkor húzta meg a fnatic az azóta csak Olofboost néven elhíresült tornyozást:

A találkozót 16:13-ra megfordította a fnatic, a kivédhetetlen boost után egyetlen kört sem tudott hozni a francia csapat. Papíron tehát a fnatic nyert és továbbjutott, a franciák azonban megóvták a meccset.

A boostot pixelwalknak minősítették, ami bár néhány helyen bent van a játékban, alapvetően tiltott a versenyeken. Az ítélet újrajátszás lett, ismét le kellett nyomniuk a második félidőt, ahol a fnatic ezt a boostot alkalmazta.

A fnatic erre úgy válaszolt, hogy ők is megóvták az LDLC egyik boostját. A franciák embert nem öltek belőle, de ugyanúgy átláttak a falak fölött, és értékes információkhoz jutottak.

A DreamHack döntésképtelen volt, a Major egy helyben állt, végül a DH kitartott amellett, hogy az LDLC boostja nem volt gáz, csak a második félidőt kell megismételni. A fnatic az újrajátszás helyett inkább feladta a meccset.

A többi már történelem, a franciák megverték a Na’Vi-t és a NiP-et is, és Major győztesek lettek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva