Tech

Garancia nélküli, beépített bányász szolgáltatást reklámoznak az új ASUS videokártyák


A Quantum Cloud ráadásul semmit nem garantál felhasználóinak, a bányászati célokra felhasznált kártyáért cserébe.

Az ehhez hasonló, beépített bányász szolgáltatásokat már mindannyian jól ismerjük. Amikor nincs kihasználva a GPU-ban rejlő erő, a szolgáltatás pörgetni kezdi a kártyánkat, és Quantum pontokat termel. Egy havi összeggel jutalmazva minket, cserébe a kártyánk használatáért.

A hónapokkal ezelőtti bányász láz azonban mostanra alaposan alább hagyott.

A kriptovaluták ára mélyponton, az ASUS valamiért viszont mégis csak most döntött úgy, hogy megpróbálnak még kifacsarni egy keveset a dologból.

Legújabb videokártyáik mellé ugyanis elkezdtek népszerűsíteni egy bányász szolgáltatást. A cég szerint egy GTX 1070 például naponta 20 000 Quantum pontot generál naponta, ami havi 10 dolláros bevételt jelent a szolgáltatással.

“Meggazdagodni nem ebből fogsz, de miért ne akarnál ingyen pénzt a GPU-dból?” – szól a Quantum Cloud szolgáltatás szlogenje.

Havi 10 dolláros bevétel természetesen mindenkinek jól jönne, a kártyánk folyamatos használata viszont lehet többet is megér ennél. Ezt persze mindenki eldönti magának, a legtöbben nem szeretik, ha a játékokért felelős GPU feleslegesen amortizálódik, havi 10 dollárért.

A legnagyobb gond azzal van, hogy ez az ingyen pénz egyáltalán nem is biztos jövedelem. Az ASUS és a Quantum Cloud együttműködésének sajtóközleménye ugyanis úgy fogalmaz:

“Nem garantált, hogy a felhasználók bármennyi bevételhez vagy profithoz jutnak a szolgáltatás által” – vagyis a kártyánk kihasználásáért igazából semmit nem kapunk. Talán pár dollárt hó végén, maximum.

Így már egészen biztosak vagyunk benne, hogy kevesen kapnak kedvet a dologhoz. Ha tehát valaki mostanában választ új kártyát, vagy karácsonyra ilyet szeretne, ne dőljön be minden szembejövő promónak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva