Hearthstone

Kevésen múlott – így értékelt PenhaDani a DreamHack-kiesés után


Közel volt a magyar játékos a Top 16-hoz, de végül nem jött össze.

Ezen a hétvégén rendezik a svédországi Jönköpingben az év utolsó DreamHack eseményét, a DreamHack Wintert, ahol magyar játékosnak is szurkolhattunk, PenhaDani ugyanis újból szerencsét próbált azok után, hogy nyáron ugyanitt egy fantasztikus második helyet ért el.

Daninak nem volt könnyű dolga, az első napot ugyanis 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta, ami azt jelentette, hogy a második napon négyből négy győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy továbbjusson a torna egyenes kieséses szakaszába.

A magyar játékosnak tehát egész nap a szakadék szélén táncolva kellett játszania, Dani azonban jól bírta a nyomást, hiszen előbb a 2016-os világbajnokságot is megjáró Cydonia, majd Heki és Chachaboizz ellen is 3:0-ra győzedelmeskedett.

A svájci szakasz utolsó körére tehát úgy érkezett meg PenhaDani, hogy ha nyer, akkor biztosan ott van a Top 16-ban.

Toastmonster végül azonban túl kemény falatnak bizonyult sajnos, a magyar játékos 3:0-s vereséget szenvedett, így 6:3-as összesítéssel zárta a versenyt. És bár voltak olyanok (szám szerint ketten), akik ennyi ponttal is továbbjutottak, Daninak a korai vereségek miatt sajnos nem volt elég jó a tiebreaker pontszáma ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 6 győzelmesek között, így a második napon véget ért a verseny számára.

PenhaDani így sem volt csalódott, hiszen az erősen felemás első napot követően nem igazán reménykedett abban, hogy ennyire közel kerül a továbbjutáshoz. Így értékelt a versenyt követően – természetesen a szurkolást is megköszönte:

“6:3-mal zárom a DreamHack Wintert, egy győzelemre a továbbjutástól. Összességében elégedett vagyok, nem gondoltam volna, hogy a gyengébb kezdés ellenére lesz lehetőségem egy top 16-ról döntő meccset játszanom az utolsó körben. Ott sajnos Toastmonster Deathrattle Huntere túl jó kezeket kapott, de ez mindig benne van a játékban.

A második napon már olyan paklikkal kerültem szembe, amikre előzetesen számítottam, szóval nem különbözött annyira a meta a várttól. Köszi mindenkinek, aki szurkolt, mindig jól esik olvasni a pozitív kommenteket.”

Szombat este egyébként még az egyenes kieséses szakasz első körét is lejátszották, ahol további 8 játékos búcsúzott a versenyről – köztük olyan nevek, mint Orange, A83650 vagy BoarControl. Az utolsó, harmadik napot végül az alábbi nyolcas kezdheti majd meg.

A közvetítést a DreamHack hivatalos Twitch-csatornáján követhetitek majd a mai napon is. Kezdés 10 órakor!

Nézd meg DreamHackHS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva