Tech

Bemutatkozik a Titan RTX! – Hamarosan érkezik az Nvidia legerősebb kártyája


Hamarosan megérkezhet a Titan X utódja.

Nagyon úgy fest, hogy az Nvidia készen áll arra, hogy a legújabb zászlóshajójáról lerántsa a leplet. Az RTX 2080 Ti-nál is erősebb variáns ugyanis feltűnt jó pár híresebb videóblogger csatornáján, így például a méltán népszerű LinusTechTips szinte biztosan elő fog rukkolni egy teszttel az elkövetkezendőkben. A specifikációkról viszont semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre jelenleg a hírzárlatnak (NDA) köszönhetően, ezekre az Nvidia bejelentéséig várnunk kell még.

Azért túl nagy meglepetésre ezúttal sem számítunk, az biztos, hogy a Turing architektúra képviselője lesz az új szörnyeteg és ennek megfelelően a legkifullozottabb alapokkal fog rendelkezni. A kimaxolt “TU102” chip várhatóan 4608 CUDA maggal, 288 textúrázó, 96 blending egység kíséretében fog feltűnni, emellett pedig várhatóan a teljes 384-bites memóriabuszsávon élvezhetjük a 14-16 GB-os GDDR6 memóriákat.

Ezekkel a specifikációkkal azért szépen az RTX 2080 Ti felé tudna kerekedni, de ismerve az RTX 2080 Ti árazását, nem feltétlenül fog túl nagy népszerűségnek örvendeni. Tekintve az RTX 2080 Ti árazását, ami 1200 $-os áron kezdett, elég könnyen elképzelhető az 1800-2000 $-os kezdőár, ami mire elér a magyar piacra nagyjából 720 ezer forintba fog kerülni.

Érdemes türelemmel lenni, feltehetőleg az ünnepi szezonra fogja ellőni az Nvidia a nagyágyúit.

Forrás: Videocardz

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva