Hearthstone

Történelmi pillanat: soha nem volt még ennyi kártya a Standard módban


Az előttünk álló 4 hónapban az eddigi legkomolyabb merítésből válogathatunk.

Tegnap este végre megérkezett a várva várt új Hearthstone kiegészítő, a Rastakhan’s Rumble, aminek köszönhetően újabb 135 lappal bővült az elérhető lapkészlet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Basic és Classic kártyák mellett jelenleg 6 kiegészítő lapjai érhetőek el a Standard módban, amire korábban még nem volt példa.

  • Journey to Un’Goro
  • Knights of the Frozen Throne
  • Kobolds & Catacombs
  • The Witchwood
  • The Boomsday Project
  • Rastakhan’s Rumble

A Blizzard kezdetben ugyebár még felváltva adta ki a mostanihoz hasonló kiegészítőket, illetve a kevesebb lapot tartalmazó Adventure-öket. Mostanra azonban az utolsó ilyen, a One Night in Karazhan is kirotált a Standard módból, még a tavasz folyamán.

A Rastakhan’s Rumble kiegészítő megjelenése nem csak azért történelmi pillanat, mert most először 6 normál kiegészítő van egyszerre a Standard metában, hanem azért is, mert soha nem volt még ennyire bő a játékmód lapkészlete.

Jelenleg nem kevesebb mint 1183 különböző kártya érhető el a Standard módban.

Mondani sem kell, ez új rekord. Egy éve például, amikor az Old Gods, Karazhan, Gadgetzan, Un’Goro, Frozen Throne, Kobolds hatos alkotta a metát, nagyjából százzal kevesebb kártya volt a játékmódban, köszönhető annak, hogy akkor még egy Adventure is ott volt az “aktív” készletek között. Most azonban elértük az elméleti maximumot azzal, hogy a többé-kevésbé fixnek tekinthető Basic és Classic készletek (a Hall of Fame valamelyest ugyebár bekavar a tavaszi rotációk során) mellett hat darab egyenként 135 lapos kiegészítő alkotja a merítést.

Ez természetesen nem sokáig marad így, hiszen négy hónap múlva, a tavaszi Standard rotáció során ismét csökkenni fog a lapkészlet azzal, hogy 2019 első új kiegészítője mellett három másik csomag (név szerint az Un’Goro, a Frozen Throne és a Kobolds) átkerülnek a Wild módba. Persze így is marad majd több mint 900 lap – érdekesség, hogy a Standard formátum bevezetésekor, 2016 tavaszán alig több mint 700 kártya volt csak elérhető.

A rotáció azonban még odébb van, addig pedig több variációs lehetőség lesz a Standard módban, mint eddig bármikor, érdemes tehát kihasználni ezt a kísérletezésre, hiszen jó eséllyel többfajta életképes deck lesz az új metában, mint eddig bármikor!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva