Fortnite

A kínai kormány betiltotta a legnépszerűbb játékokat – Oda a Fortnite és a PUBG is


A kínai játékosok felháborodtak a döntés miatt.

A kínai kormány etikai bizottsága nem először korlátozza a játékok szabad terjeszkedését. Ezúttal 20 játék akadt fent a rostán, közöttük a legnépszerűbb játékokkal, amelyeket láthatóan jobban tanulmányozott a bizottság. A szerencsésebb fejlesztőknek csupán némi korrekciót kell alkalmazniuk, ennyivel meg is úszta a League of Legends, az Overwatch, a World of Warcraft és a Diablo. De ott vannak a kevésbé szerencsések, mint például a PUBG, a Fortnite, a H1Z1, a Paladins és a nemrég megjelent Ring of Elysium is, amelyeket mind bannolt a kínai kormány.

A véleményezett játékok

A kitiltott játékokat pontosan ugyan azért bannolták, a legfőbb okok között a játékokban található vér, erőszak és a vulgáris tartalom szerepelt. A vért sokszor könnyedén csak a vörös szín átfestésével kerülik ki a fejlesztők, de úgy tűnik, hogy ez nem igazán vált be ezúttal, az etikai bizottság elég szigorúan járt el. A játékosok külön felkapták a fejüket a Fortnite bannolására, ugyanis ezzel a fiatalkorúak népes tábora játszik és népszerűsége továbbra is töretlen. Na meg ha a Fortnite-ra gondolunk, egész biztosan nem az erőszakos mivolta jut az eszünkbe először.

Kínában továbbra is hihetetlen népszerűek a játékbarlangok

A kitiltott játékokat nem árusíthatják Kína területén és az online szolgáltatásokat is le kell lőniük a fejlesztőknek. Egyelőre úgy tűnik, hogy még ez nem történt meg és mindig üzemelnek a Fortnite / PUBG szerverek.  A PUBG sikereit nagyban árnyalhatja ez az új döntés, hiszen a kínai régiókban volt a legnépszerűbb a játék ezidáig.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva