Gaming

AMD vagy nVidia videókártyát válasszunk? Melyik a jobb?


Ismerős igaz? A nagy kérdés, mint hogy Intel vagy AMD, BMW vagy AUDI? Mindkettőnek megvan a rajongótábora.

Az AMD (korábban Ati) önmagában pénztárca barátabb megoldásokat kínált mindig is és folyamatosan ott lihegett az nVidia nyomában. Ezzel el is árultam, hogy az nVidia jobb, erősebb kártyákat gyárt, de az AMD sem elhanyagolható. Ezek a tulajdonságok akkor is jól látszódnak, ha webshopokban hasonlítod össze a videokártyákat.

Szponzorált tartalom

Amikor megnézünk egy videokártya tesztet, ahol több VGA is az összehasonlítás áldozatává válik, felfigyelhetünk arra, hogy bár sok esetben az nVidia teljesít jobban, azért néha előfordul, hogy az AMD bizonyos játékoknál ráver egy kört az nVidia lakájára. Miért lehet ez? Talán az adott játék fejlesztői AMD-re optimalizáltak elsősorban. Mindenesetre sokat ugorhat egy játék teljesítménye, ha odafigyelünk arra, hogy a legfrissebb videokártya drivert használjuk, hiszen sokszor játékokhoz igazítják és nagy löketet kaphatnak FPS számban az újabb játékok a videokártyánk alatt.

Forrás: microsoft.com

Azt se felejtsük el, hogy akár Xbox One, akár PlayStation 4 konzolt veszünk górcső alá, mindkettőben AMD videokártyákat használnak, ami szintén nem a véletlen művel. És persze az összes nVidia kártyának van AMD konkurense egy picit olcsóbban, de majdnem teljesen ugyanazzal a teljesítménnyel. Mert bizony AMD is gyárt 100.000 Ft feletti grafikus kártyákat, nem csak az nVidia. Nem szeretném nektek azt mondani, hogy ezt vagy azt kell venni, inkább úgy határoznám meg, hogy ha kicsit szűkösebb a keret, akkor AMD processzor és AMD videokártya használata közel ugyanazt az erőt képes lesz elérni, mint egy Intel + nVidia páros, mégis akár több tízezer forinttal gazdagabbak leszünk. Tehát vagy kevesebbe kerül így a konfiguráció, vagy azt a pénzt átcsoportosíthatjuk máshová, pl. + memóriát vehetünk, vagy nagyobb SSD-t, esetleg HDD-t. Jobb monitort, vagy amit csak szeretnénk.

Ha végképp nem tudtok dönteni, akkor nyugodtan vegyétek fel a kapcsolatot a Konzolok Szervize PC-s kollégáival, hiszen szívesen megválaszolják kérdéseiteket és a döntés meghozatalában is segítenek akár e-mailben, akár telefonon vagy éppen az üzletben személyesen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva