Counter Strike

Ti mit szólnátok hozzá? Női karakterek a CS:GO modellek között


A realisztikus törekvések eredményeképp lassan ennek is eljöhet az ideje.

Lassan nehéz már olyan címe mondani az esport játékok közül, ahol ne lenne női karakter. Az Overwatch-ban, Rainbow Six Siege-ben és LoL-ban rengeteg női karakter/hős/operátor szerepel. De a népszerű Battle Royale játékokban, mint amilyen a PUBG vagy a Fortnite, szintén megvannak a női karakterek.

A CS:GO-ban viszont semmi.

Szólnak érvek a dolog mellett is, de ellenérv is akad bőven.

  • Egyrészt a játékfejlesztők újabban tudatosan odafigyelnek a női játékosok bevonására. Női karakterekkel pedig sokkal könnyebb elérni ezt a női gamereknél. Magára a játékra ugyan semmilyen hatással nincs, de az első impulzusnál és a megkedvelés szakaszában sokat számíthat egy ilyen apróság.
  • Másrészt, a pályánként változó a speciális erőknek, akik a CT-ket vagy a Terrorokat képviselik, szintén vannak női tagjaik. Az FBI, GIGN, IDF, SAS, SEAL Team 6, SWAT és ETA tagjai között egyaránt szerepelnek nők és férfiak is.

  • Ellene szól viszont, hogy a női karakterek mellé külön hitboxok kellenének. Más a nők alakja és testmagassága is, melyekhez külön modellek és ezáltal új hitboxok kellenének.
  • Továbbá ha változna a karakterek magassága, az a játékmenetet is befolyásolná. Egy alacsonyabb női karakter lehet nem tudna felbbostolni valakit egy poziba, ahova egy magasabb férfi modell viszont igen. Ilyen helyzetben a férfiakat érdemes választani. A férfi modellek feje viszont több helyen lógna ki a fedezékből, mivel magasabbak, így ilyen esetekben meg a nők lennének jobbak.

Ti mit gondoltok? Összességében jó, vagy felesleges frissítés lenne, ha női modellek is kerülnének a CS:GO-ba?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva