League of Legends

Figyelem: Májustól megszűnik a League of Legends XP és Vista támogatása


Mindenki nyomjon egy "F"-et, hogy lerójuk tiszteletünket!

Nem, ez nem egy rosszul időzített április elsejei poén, a Riot Games hivatalosan bejelentette, 2019 májusától a League of Legends nem lesz játszható Windows XP és Vista operációs rendszereken.

A 9.9-es frissítés után tehát teljesen megszűnik majd a támogatás, ezt a kiadó azért lépi meg, mert a Microsoft már egyáltalán nem foglalkozik a szóban forgó operációs rendszerekkel, így a Riotnak is sokkal nehezebb biztonságos környezetet teremteni a kliensnek. Valamint anyagi okai is vannak a történetnek, eljutottunk arra a pontra, hogy a League felhasználók csupán 1%-a használ már csak XP, vagy Vista operációs rendszert, így egyáltalán nem éri már meg emiatt készenlétben tartani egy csapatot, ami az optimalizációval foglalkozik.

Riot Games

A 9.9-es frissítés körülbelül április 30-án lesz esedékes, ez lesz az utolsó olyan frissítés, ami még támogatni fogja a Windows XP-t és Vista-t. Erre néhány hétre érkezni fog a 9.10, ami viszont már nem fogja támogatni ezt a két operációs rendszert, így a hivatalos támogatás valamikor májusban szűnik meg.

Természetesen a hivatalos beszüntetés előtt néhány héttel a Riot Games még egyszer jelezni fogja a támogatás megszűnését, valamint az XP és Vista felhasználók kliense is jelezni fogja, hogy ideje lenne frissíteni.

A Windows 7, 8 és 10 felhasználók ilyen téren biztonságban vannak, a Riot Games ugyanis belátható időn belül nem tervezi egyikkel sem megszüntetni a támogatást.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva