Fortnite

2019 a cross-platform éve lehet – Az Epic rendesen odapirított


Jövőre indulhat a cross-platform játékdömping.

Az Epic Games váratlan bejelentéssel készült, a mai napon elárulták ugyanis, hogy ingyenessé teszik a cross-platform támogatást a fejlesztők számára.

A Fortnite-nál bevált a rendszer

A Unreal Engine és a Unity integrációjával pedig bármely fejlesztő szabadon implementálhatja a játékába ezt a funkciót jövőre. A rendszer bétája már bizonyított a Fortnite alatt, ami 200 millió játékossal is helyt állt mind a 7 platform között (PC, Mac, iOS, Android, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch).

Már csak a fejlesztőkön múlik

A tervek szerint 2019 második-harmadik negyedéve között várhatóak a közös profilok, jogosultságok, illetve a barátok támogatása, tehát gyakorlatilag a fő funkciókat már lehet használni innentől kezdve. A közös hangkommunikáció támogatás a harmadik negyedévben várható. A 3. és a 4. negyedév között pedig a cross-platform matchmaking és a közös lobbik várhatóak.

A PUBG esetén is várható a bejelentés

Kíváncsian várjuk, hogy milyen játékok kapják meg a cross-platform támogatást, de amennyi Unreal Engine-nel szerelt játék van a piacon, jó pár cím várható 2019-re. Az Unreal Engine 4 motorral szerelt játékok listáját itt találjátok.

Forrás: Epic Games

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva