Fortnite

Feltörik, eladják, kaszálnak – a mai 15 évesek Fortnite account lopásokból gazdagodnak meg


Egyikük 6 millió forintot lopott össze fél év alatt, mindössze 17 évesen.

Az európai tinik között mostanában népszerű pénzszerzési mód lett a Fortnite accountok feltörése és eladása. A folyamat egyszerű, account adatokat, email címeket és jelszavakat vásárolnak az interneten, majd feltörik a fiókot. Az eredeti tulajdonost kizárják azzal, hogy két lépcsőssé teszik az eddigi szimpla azonosítást, majd eladják az accountot.

Simán lehet, hogy mire valaki észre veszi, hogy baj van, már el is kelt a profilja a fekete piacon.

A BBC alapos kutatást végzett a témában, és összesen 20 hackert talált, akik beszámoltak saját eredményeikről. Egy 14 éves brit fiatal például elmondta, azután vágott bele ebbe az üzletbe, miután az ő accountját is feltörték. Amikor segítséget kért a közösségtől, mások csak legyintettek, mondván 25 penny-ben kerül megvenni egy account adatait. A brit srác meg is vett egyet, és rájött, sokkal többet ér, mint amennyit fizetett érte. Lazán el lehetett adni 50 fontért is. Vagyis pár perces munkával a befizetett összeg 200-szorosát lehet kaszálni! Ezután jött az ötlet, hogy vásárlás helyett inkább hackelés, és 1-2 account helyett inkább több száz account.

A lehetőséget felismerve vett is gyorsan 1000 accountot, kizárta a tulajdonosokat és már az első héten 600 000 forintot szedett ki belőlük.

“Igazából csak a szerencsén múlik, hogy sikerül-e egy értékes accountot feltörni. Az emberek inkább arra mennek, hogy menő skineket vegyenek, amiket aztán lehet mutogatni.”

A hackerek persze mostanra már fejből tudják, melyek a legértékesebb és legkeresettebb skinek, miket érdemes vadászni. Egyes darabok mostanra már önmagukban is százezreket érnek ritkaságuk miatt. Egy szlovén srác ugyanezzel a módszerrel 6 millió forintot keresett 7 hónap alatt. Egy “cracking team” tagjaként több ezer accounthoz szerzett hozzáférést. Egy 15 éves francia srác szerint a legjövedelmezőbb hetében 800 000 forintot kaszált.

A hackerek szerint az egész kivédhető lett volna a két lépcsős védelemmel, ám ezeken az accountok nem használtak ilyet. Ha valaki két lépcsős azonosítással látja el a fiókját, a hackerek elmondása szerint extrém nehéz feltörni a fiókot, nem éri meg a fáradtságot.

Ha a hackereket elkapják, két év börtönre is számíthatnak a visszaélések és lopások miatt.

A hackerek azonban nyugodtak.

“Sosem kapnak el minket, senki nem törődik a lopott accountokkal.”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva