Gaming

Fizetnek nekik, hogy felmondjanak – így néz ki valójában a Nagy Karácsonyi Blizzard Leépítés


A jelentések szerint a Blizzard minden osztályon csökkentette a költségvetést, akik nem kifejezetten játékokat gyártanak.

Dolgozói Kilépési Program néven a Blizzard különböző csomagokat ajánlott fel dolgozóinak, akik önként kilépnek a cégtől. Eredetileg ezt a megoldást azoknak az ügyfélszolgálatosoknak találta ki a cég, akik több mint 5 éve a Blizzardnál dolgoztak.

Idén azonban több osztályra, például az IT részlegre és a minőségbiztosítási részlegre is átültették. Továbbá csökkentették az időtartamot is, ami után igénybe vehető ez a program. A cég szerint ez csak egy lehetőség, a bizonyítékok szerint viszont az Activision nyomására kitalált költségcsökkentő terv.

Az utóbbi időszakban, a Blizzard európai központjából 100 alkalmazott is élt a lehetőséggel, és elhagyta a céget.

A Blizzard saját közleményében úgy fogalmazott, senkit sem bátorítottak rá, hogy éljen a lehetőséggel. Akik azt választják, hogy itt hagyják a céget önként teszik, egy hosszútávú programért cserébe. Akik pedig így döntenek, azokat igyekszik nagylelkűen támogatni a Blizzard.

“Túl jó ajánlat volt ahhoz, hogy kihagyjuk. Ez egy önkéntes lehetőség, de amikor újra és újra eléd raknak egy halom pénzt, kezded elveszíteni a hitet a cégben. És többé már nem látod magad előtt a fényes jövőt.”

A Kotaku jelentései szerint a program az Activision egyre nagyobb befolyásának bizonyítéka, és egy általános költségcsökkentő terv része.

“A Blizzard ezzel a trükkel próbálkozik már egy éve. Kreatív módokon próbálják csökkentei a kiadásokat, hogy ne legyen negatív sajtó visszhangja a dolognak. Például az ilyen fizetett felmondásokkal”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva