PUBG

Indul az újabb lehúzás? – Még a fizetős Pass esetén is szinte lehetetlen elérni a 100-as szintet


Dolla dolla bill y'all

A PUBG Corp. az utóbbi időben elég ügyesen játszotta ki a lapjait. A havas pályával sikerült elkápráztatni a közönséget, jópofák lettek az újítások a 24. frissítésben és a Vikendi Pass is végre elég jól sikerült. Ezúttal tényleg megéri az árát, hiszen tele van minden jóval pakolva abban az esetben, ha megvesszük a Pass-t, ha pedig nem, akkor is jó pár itemre tehetünk szert. Egyedül egy dolog árnyalja a képet: pusztán a matematikára hagyatkozva szinte lehetetlen elérni a 100-as szintet a megvásárolható plusz szintek nélkül.

Ezt archji számolta ki. Szerencsére nem túl bonyolult az egész:

  • Napi küldetések: 297 500 XP
  • Heti küldetések: 620 000 XP
  • Kezdő küldetések: 19 500 XP
  • Prémium küldetések: 15 000 XP
  • Szintlépésből járó jutalom: 63 000 XP

Összesen: 1 015 000 XP

Ez azt jelenti, hogy a 100-as szintig 990 000 XP-re van szükségünk (mivel level 1-ről indulunk), szóval gyakorlatilag lehet teljesíteni, de ehhez nagyjából napi 8 órát kell játszanunk és maximálisan a küldetésekre koncentrálni, amelyek vagy sikerülnek vagy nem. Ha viszont nem a megjelenés napján vettük meg a Pass-t, esetleg kimaradt 1-2 nap játék az ünnepek miatt, akkor nagyjából búcsút is mondhatunk a 100-as szintnek.

Nem volt aki kiszámolja a PUBG Corp.-nál?

Van rá esély, de az is lehet, hogy szándékosan akarnak a fizetős booster packok felé terelni. Remélhetőleg csak nem gondolták át az egészet. Az előző Pass esetén is volt hasonló probléma, ha emlékeztek. Ott a Pass lejárta előtt egy halom ingyen XP-vel dobták meg a játékosokat. Nem ez volt a legelegánsabb megoldás és nem is éreztük úgy, hogy “megdolgoztunk” a szintlépésért, ezért reméljük ezúttal valahogy másképp sikerül megoldani a problémát.

“Ez van, nincs oka sírni a játékosoknak!”

Páran biztos legyintenek a dolgokra, de azért ez nem ilyen egyszerű. A konkurens játékok esetén simán össze lehet grindolni a 100-as szintet, ha a Fortnite-ot vesszük példának, akkor még jóval előbb is, mint ahogy lejárna a Pass. Ha pedig valaki napi rendszerességgel játszik, akkor azért meg kellene kapnia a lehetőséget, hogy elérje azt a bizonyos 100-a szintet. Ha persze valaki csak pár órát tol bele, akkor az nem panaszkodhat, de azért nyilván túlzás a jelenlegi rendszer, hogy rá kell feszülni minden nap a játékra ilyen szinten ha nem akar fizetni az ember.

Ez nem maradt ki?

Vikendi Pass Kisokos – Minden, amit tudnod kell az új Pass-ról

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva