Hearthstone

17 —> 0: így vezette ki a Blizzard a Hearthstone egyik alapvető mechanikáját


A fejlesztők lényegében beismerték, hogy a Charge egy óriási hibának bizonyult.

A különféle nerfekkel mindig lehet igazítani az elbaltázott lapokon a Hearthstone-ban. Ha azonban egy komplett mechanikával van gond, azzal már jóval nehezebb mit kezdeni, hiszen ilyenkor hosszú távon érzékelteti hatását a probléma, amin legfeljebb csak finomítani lehet egy-két gyengítéssel.

A Hearthstone-ban tipikusan ilyen a Charge, ami a megjelenéskor még egy egészen hangsúlyos eleme volt a játéknak, mostanra azonban a Blizzard lényegében beismerte, hogy hiba volt beleépíteni a játékba.

Elég csak megnézni a megjelenő lapok mennyiségét ahhoz, hogy belássuk mindezt.

Egy elfelejtett kulcsszó

A Hearthstone megjelenésekor még egészen sok Charge lap érkezett: a megjelenés évében nem kevesebb mint 17. Ezek ráadásul csak a minionok, nincsenek benne az olyan spellek, mint a (régi) Force of Nature vagy az Unleash the Hounds, melyek szintén Charge-os lényeket idéznek meg. Mostanra ez teljesen megváltozott:

2018-ra eljutottunk odáig, hogy egyetlen Charge lap sem jelent meg – az utolsó Charge lény a Frozen Throne-ban debütált Chillblade Champion.

Ebben persze közrejátszott a Charge gyengített verziójának tekinthető Rush kulcsszó bejövetele is, de nyilvánvalóan ezt sem véletlenül vezette be a Blizzard – ez is a beismerés része volt, miszerint a Charge óriási hiba volt.

Charge minionok száma évekre lebontva

  • 2014: 17
  • 2015: 5
  • 2016: 3
  • 2017: 2
  • 2018: 0

A Charge-probléma jól látszik egyébként a nerfeken is. Unleash the Hounds, Leeroy Jenkins, Force of Nature, Warsong Commander, Charge – jó néhány olyan lap lett gyengítve, amely pontosan ezen mechanika miatt számított brokennek. Hogy miért? Azért, mert a közvetlen interakció lehetőségének híján a Hearthstone-ban mindig nagyon erősek azok az effektek, amik még a kijátszás körében érvényesülnek, hiszen a másik játékos nem tud közbeszólni. Márpedig ha ez arcra mért sebzés, akkor az igen fájdalmas – sőt, sok esetben halálos – tud lenni.

A jó hír, hogy a Blizzard láthatóan tanult a saját hibájából, és már nem ad ki újabb Charge lapokat, a régiek azonban ettől függetlenül még velünk maradnak. Jó kérdés persze, hogy még meddig – nem mernénk például nagyobb összegben fogadni arra, hogy a Rogue paklik a következő Standard rotáció után is vígan nyomhatják majd a Leeroy + dupla Cold Blood kivégzéseket…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva