Fortnite

Lassan már értelme sincs építeni – Szájba vágta a Boombox a Fortnite alap mechanikáját


Lehet lassan luxus lesz alapanyagot farmolni...

Őszintén fogalmunk sincs, hogy mi történik egy Epic Games-es megbeszélésen. A Fortnite-ért felelős csapat legalábbis egy év alatt biztosan kicserélődött, ugyanis egy évvel ezelőtt teljesen más összképet mutatott a játék. Az ingyenesség mellé egy letisztult, pörgős Battle Royale játékot játszhattak az érdeklődők, amit egy egyszerű, ám annál több mindenre használható építő mechanika fűszerezett. Az építkezés pedig kulcsfontosságú eleme volt a játéknak, így értelemszerűen az számított jó játékosnak, aki kitanulta az építés mesterségét. Most, egy évvel később pedig úgy tűnik ezt úgy ahogy van vagy elfelejtette az Epic, vagy határozottan meg akarja változtatni, ugyanis a legújabb tárgy, a Boom box, konkrétan az építmények ellen lett kitalálva.

Epic Games

Boom Box

  • Aktiváld, hogy struktúra sebzést okozz egy meghatározott területen belül.
  • Az újonnan épített struktúraelemek minden egyes hanghullámmal megsemmisülnek.
  • Az effekt megszüntetéséhez ki kell lőni a Boom boxot.

A tárgy tehát úgy ahogy van ellehetetleníti az építőpárbajokat, elvégre, ha nem lőjük ki, akkor a végtelenségig takarítgatja az újabbnál újabb építményeket. Hogy ez a lehetőség egészen pontosan miért került a játékba, fogalmunk sincs, hacsak nem a profi szcénát tervezik mindezzel szabályozni. A nagyobb tornákon és eseményeken ugyanis elég sűrűn előfordul, hogy az utolsó, vándorló kör idején még tízen, húszan élnek, ugyanis mindenki egy bunkerben guggol. Ezzel pedig egészen addig nem is lenne probléma, amíg nem az egész játékosállományt érintené mindez.

 

Tesztelve a tárgyat elmondhatjuk, hogy jól pozicionálva rettenetesen erős tud lenni. Gyakorlatilag pillanatok alatt PUBG-vé tudja változtatni a Fortnite játékmenetet, a falakat tényleg szinte csak néhány másodperces pajzsnak használhatjuk. Csak úgy a földre levágva nem ér túl sokat, könnyedén kilőhető és mehet újból az építkezés. Jópofa tárgy, de a dinamitok érkezése után egyáltalán nem volt indokolt mindez. Lassan már minden tárgy át fog tudni haladni a falakon, vagy döntögetni fogja azokat…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva