Fortnite

Így játszanak a profik – A legnépszerűbb Fortnite perifériák 2018-ban


Kiderült mely eszközöket kedvelik a leginkább a Fortnite profik.

A 2018-as év egyértelműen az Epic éve volt, a Fortnite toronymagasan a legjátszottabb játékként zárt. Ráadásul jelenleg a legaktívabb és legnézettebb profi vonulattal is rendelkezik, több százezren nézik nap mint nap a Fortnite profikat. Ugyan szokták mondani, hogy “nem a cipő teszi a focistát”, azért az esport érában ez nem feltétlenül van így. A Prosettings.net részletes összegzést írt a 2018-as Fortnite profik periféria felhasználásáról. Lássuk melyek a legjobb eszközök a piacon a profik ízlése szerint!

GPU

Prosettings.net

Két kártyát használnak jelenleg igazán sokan az oldal információi szerint, az egyik a sima GTX 1080-as, a másik pedig az egy fokkal keményebb, GTX 1080 Ti. Ez utóbbit 1%-kal többen, körülbelül a profik 29%-a használja.

Érdekesség, hogy a prosettings adatai szerint a Fortnite profik 97%-a Nvidia GPU-t használ!

Monitor

Prosettings.net

A monitorok kategóriáját egyértelműen az ASUS viszi. A legtöbbek által használt monitor a VG248QE, ám összességében “csak” a profik 18%-a használja, így ez a kategória sokkal színesebb, mint a többi. Itt valószínűleg előzetes preferenciák és szponzorációk döntöttek.

Ami viszont érdekes, hogy a megfigyelt profik csupán 30%-a használ 240 Hz-es monitort, a nagy többség, több mint 60%, a 144 Hz-et preferálja.

Egér és billentyűzet

Prosettings.net

A Prosettings adatai szerint a legtöbb mért profi Logitech termékekkel játszik, a gépek előtt legsűrűbben felbukkanó egér a Logitech G Pro vezeték nélküli kiadása, ezt a profik 18%-a használja, de a top 5-be bekerült ennek az egérnek a vezetékes kiadása is.

A mechanikus billentyűzetek kategóriájában is a Logitech győzedelmeskedett, ráadásul itt is a G Pro szériát preferálták a legtöbben.

Szintén egy kis érdekesség, hogy a legközkedveltebb felbontás a 1920×1080 lett 2018-ban, ám igazán sokan játszanak 1440×1080-as és 1600×1080-as felbontással is.

Borítókép: dexerto / CNN, Youtube, Epic Games

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva