Hearthstone

Kártyák, amikkel senki nem játszott: íme 2018 legkevesebbet használt lapjai


RegisKillbin és a HSReplay felfedte a legritkábban látott kártyákat.

A legnépszerűbb lapokról rengeteg szó esik, de mi a helyzet azokkal, amikkel a kutya sem játszik? És egyáltalán melyek azok? Most erre is fény derül, a HSReplay ugyanis a népszerű Hearthstone-streamer, RegisKillbin YouTube-csatornáján felfedte azt a 10 lapot, amit a legkevesebb alkalommal játszottak ki a 2018-as évben. Nézzük, mik fértek fel a “toplistára”!

Tudni kell, hogy a legnépszerűbb lapokat több tízmillió alkalommal játszották ki az év folyamán – csak hogy meglegyen a kontextus. Hogy mit tudnak felmutatni ehhez képest a legrosszabbak? Jöjjön a névsor és a számok!

#10 – Holomancer (11.314)

A botrányosan rossz Epic lapoknak bizony ez a sorsa: kibontani nem könnyű őket, legyártani pedig senki nem fogja, így nem csoda, hogy a Holomancer tényleg alig ért asztalt az évben.

#9 – Ravenholdt Assassin (9.992)

Mindössze két Classic kártya található a listán, ez az egyik. 7 manáért nem nagyon fér már bele, hogy olyan lapot tegyünk ki, aminek semmiféle hatása nincs a játékra egy körig, így a Ravenholdt Assassin sem jutott sok szóhoz.

#8 – Toothy Chest (9.164)

Nehéz ennél rosszabb 3-dropot találni a játékban, hiszen ha a nyers statokra megyünk rá, akkor egy Vicious Fledgling, egy Hench-Clan Thug vagy akár egy Nightmare Amalgam mellett szóba sem jöhet a Toothy Chest, ami ráadásul kizárólag akkor jó, az ellenfél boardja üres.

#7 – Regeneratin’ Thug (8.664)

Az első Rastakhan lap a listán, amik nyilván némi hátrányban vannak a többiekhez képest, hiszen csak decemberben jelentek meg. Ez persze még nem menti fel a Regenerain’ Thugot, ami hiába gyógyul minden kör elején, még így is gyengébb mint mondjuk egy Chillwind Yeti vagy egy Sen’jin Shieldmasta – és már ezekkel sem játszunk jó ideje.

#6 – Wicked Skeleton (7.479)

Jól hangzik, hogy egy board clear után ezt kitesszük 8/8-asként, de ez olyannyira körülményes és szituációs, hogy nem tudunk csodálkozni azon, hogy végül nem nagyon próbálgatta senki a Wicked Skeletont.

#5 – Arcane Golem (6.499)

Nocsak, egy nerfelt lap! Fénykorában még egy nagyon jó kis Charge lény volt (túlságosan is, ezért is gyengítették pár éve), azóta viszont a kutya sem használja, ami nem véletlen, hiszen óriási a hátránya. A legkevesebbet játszott Classic lap lett mostanra az Arcane Golemből.

#4 – Furnacefire Colossus (5.997)

Hogy mennyire félrement ez a kártya, azt jól mutatja, hogy lényegében koncepcióképző lapként sem játszott vele nagyon senki. Ami érthető, hiszen senki nem akar 3-4 lap árán beleszaladni egy sima leszedésbe, nagy statok ide vagy oda.

#3 – Booty Bay Bookie (5.870)

A dobogóra már csak Rastakhan lapok fértek fel – harmadikként a Booty Bay Bookie, ami ugyanattól a betegségtől szenved, mint az Arcane Golem – még ha kicsit gyengébben is.

#2 – Linecracker (5.735)

Arénában nem is annyira borzalmas lap, constructed környezetben azonban egyszerűen nem jöhet szóba egy nulla impacttel rendelkező minion 7 manáért.

#1 – Arena Patron (3.221)

A kategória “győztese” nem más lett, mint az Arena Patron, amit nem is igazán értünk, hogy gondolhatott a Blizzard. Arenában és constructedben is borzalmasan teljesítő lap, ami nem elég, hogy brutális tempóhátrány, amikor kitesszük, de még ha ki is tud sülni egyszer… nos, tulajdonképpen akkor sem csináltunk még semmi különlegeset. Méltó helyen van a legkevesebbet játszott lapok trónján.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva