Counter Strike

Mikor öregednek ki a CS-ből? Íme az életkoreloszlás a pro mezőnyben


Nem csak a 20 éveseké a világ! Vagy mégis?

Gyakran visszatérő kérdés az, hogy mikor éri el valaki azt az életkort, amikor már a reakcióideje olyan szinten megnőtt, hogy nem tud lépést tartani a fiatalokkal. Ez természetesen nagyban függ a mentális egészségi állapottól, illetve a genetikától is, de azt általánosságban elmondhatjuk, hogy a CS:GO is a fiatalok sportja, ugyanis 30 fölött már nem túl sokan maradnak a virtuális harcmezőkön.

A koreloszlás a pro mezőnyben | Forrás: analitic_gaming

Ha szimplán a profi játékosokat nézzük, akkor a legfiatalabb játékos 16 éves, a legöregebb pedig 32. E mellett a játékosok 19 és 25 év között vannak a legtöbben, ezen belül pedig a 20-as éveiket taposó fiatalok vannak a legtöbben. Az első grafikonon jól látszik, hogy 29 felett már nem túl sok játékos maradt a profi mezőnyben.

A koreloszlás a pro mezőnyben | Forrás: analitic_gaming

Ha pedig a top 30 csapatot vizsgáljuk, akkor már némileg változik az összkép. A 16 évesek is fogyatkoztak, a legidősebb játékosok pedig a 31. életévüket töltik. A legtöbben pedig a 23 évesek vannak, átvéve a 20 évesektől a vezetés (ha csak egy hajszállal is). Itt a koreloszlás is némileg kiegyensúlyozottabb, egészen a 29-es korosztályig.

Vagy mégis? ; )

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva