Hearthstone

Top 10 “400 dust”: ezekkel a Legendary lapokkal játszottak a legkevesebbet tavaly


A statisztikák szerint ezek voltak 2018 legjelentéktelenebb Legendary lapjai.

2018 legkevesebbszer kijátszott lapjairól a közelmúltban már olvashattatok egy toplistát, az ehhez hasonló összegzések sorának azonban még nincs vége, a Hearthstone-adatokat gyűjtő HSReplay.net és a népszerű streamer, RegisKillbin ugyanis nemrég közzétett egy újabb visszatekintő videót. Ezúttal a legkevésbé népszerű Legendary kártyák kerültek be az összeállításba.

A “toplista” az alapján készült, hogy melyik legendás ritkaságú lapok kerültek be a legkevesebb pakliba 2018-ban – zárójelben ezeket a mennyiségeket láthatjátok. Nézzük a lapokat, amik tényleg nem érnek többet 400 dustnál!

#10 – The Voraxx (24.741)

Sok Neutral Legendary önmagában is nagyon erős, a The Voraxx azonban ennek a tökéletes ellentéte, hiszen kizárólag buff spellek mellé jó. Ez többé kevésbé behatárolja, hogy Paladin class-ba illik, a helyezése azonban jól mutatja, hogy mennyire vált be…

#9 – Prince Valanar (23.397)

A Frozen Throne-ban megjelent hercegek közül Keleseth és Taldaram is megtalálta a helyét a Hearthstone metában, Valanar azonban sosem volt igazán jó. A 4 manás slot egyrészt meglehetősen kevés pakliban üres, másrészt a Corpsetaker kisebb feltétellel látja el ugyanezeket a feladatokat – sokszor még jobban is.

#8 – Dr. Morrigan (22.606)

Még fél év elteltével is nehéz megérteni, miként gondolhatták azt a Blizzardnál, hogy a Possessed Lackey mellett lehet bármiféle létjogosultsága ennek a lapnak. Úgy tűnik, a többi játékos sem nagyon jött rá…

#7 – Harbinger Celestia (21.981)

Éppen RegisKillbin az, akinek egyszer véletlenül bejött ez a lap, ezzel azonban nagyjából ki is merítettük a “Harbinger Celestia sikersztorik” feliratú dossziét, hiszen a teljesen egyértelmű körbejátszhatóság miatt ez a minion az esetek túlnyomó többségében brutális tempóhátrány lesz.

#6 – Griftah (14.967)

Meglepő mód az egyetlen Legendary kártya a listán a Rastakhan’s Rumble kiegészítőből – ilyen szempontból egészen jóra sikeredett a legutóbbi csomag, meg kell hagyni. A Chillwind Yeti némi RNG-vel fűszerezett változatát azonban – nem meglepő mód – nem sokan merték bevállalni.

#5 – Temporus (12.767)

Óriási előny – a baj az, hogy az ellenfél kapja meg először. A mai metában teljesen elképzelhetetlen, hogy erre építsünk, hiszen számos olyan kombó létezik, ami ellen ez egy halálos végrendeletnek felel meg.

#4 – Ozruk (11.440)

Az elementál vonal elsősorban a Mage-nél szokott felbukkanni, de korábban más class-ok is építettek erre a szinergiákra – például a Shaman. A közös az, hogy az Ozruk mindegyikbe gyengének bizonyult – de ez már 2017-ben is kiderült, így nem csoda, hogy 2018-ban sem használta a kutya sem. Pláne most, amikor minden ötödik deckben ott a Hunter’s Mark.

#3 – Millhouse Manastorm (8.396)

A Hearthstone egyik élő mémje sikeresen felkerült a dobogóra – úgy tűnik, hogy az ellenfél 0-ra olcsóbbítása 2018-ban sem volt igazán meta. Talán majd idén!

#2 – Moorabi (6.077)

Sokan a mai napig jókat kacagnak a Freeze Shaman koncepción, ami valószínűleg jó eséllyekkel nevezne a “legbénább új koncepció, amit a Blizzard megpróbált bevezetni” titulusra. Ennek lett volna az egyik kulcslapja a Moorabi, a rengeteg gúnyolódást leszámítva azonban sok minden nem jutott számára.

#1 – Duskfallen Aviana (5.971)

Valamilyen fura okból a Blizzard nem tanult a Millhouse Manastormból, ezért csinált belőle egy talán még borzalmasabb verziót, csak és kizárólag a Druid-rajongóknak kedveskedve. Végülis egy kattintással kevesebb kijátszani, mint rányomni a Concede-re, így a lap létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva