Counter Strike

Chatből console-ba! Fogalmunk sincs mire jó ez a funkció, de ettől még ott van a játékban


Aki bármi értelmesre fel tudja használni, annak hajrá. Mindenki másnak megmarad random érdekességnek, ami egyszer még talán jól jöhet.

Random kísérletezésnek indult, de végül egy működő funkcióra lelt egyik játékostársunk a CS:GO Chatnek köszönhetően.

Rájött, hogyan futtathatunk console parancsokat a chatből.

Biztos mindenkiben felmerült a kérdés: és ez mire jó? Nos a választ mi sem tudjuk, de ettől még a dolog létezik. A console ugyebár a szerver és kliens oldali beállításokra alkalmas kezelő felület. Itt tudunk például FPS növelő technikákat bevetni, szerver paramétereket állítani vagy alapbeállításokat módosítani a célkereszttől a HUD-on át a radarig szinte bármit.

Mindennek megvan a maga parancsa, több száz lehetőséget biztosítanak a fejlesztői console-ban az állítgatásra.

A console-t előhívni két módon lehetett eddig. Beállíthattuk úgy, hogy az indítási opciók közé beírtuk a “-console” parancsot. Illetve a játékon belül a beállításoknál engedélyezhettük a “Enable Developer Console – Yes/No” lehetőséggel is.

Ehhez képest most fény derült egy harmadik opcióra is, játékon belüli chat ablakból is használhatunk bármilyen console parancsot. Ez persze sosem lesz gyorsabb és egyszerűbb, mint magát a console-t használni. Hiszen ott automatikusan kiegészíti a lehetséges parancsok ismeretében, amit írni kezdünk, megjegyzi a korábban beírt parancsokat, és így tovább.

De ha valaki, valami perverz kíváncsiságból mégis chatből szeretné használni, csak egy pontosvesszőt kell beírni. És persze utána a console parancsot fejből.

Például ha beírod chatbe, hogy “;voice_enable 0″, akkor mindenkit lenémít a szerveren. Ettől függetlenül továbbra is úgy gondoljuk, lenyomni a console előhívására beállított gombot és ott beírni ugyanezt sokkal könnyebb és kevesebb az elírás veszélye is.

De ki tudja, egyszer még lehet ezt tartjuk majd a leghasznosabb funkciónak…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva