Counter Strike

Megvan a dobogó! Kiderült ki lesz a HLTV Top 20 első három helyezettje 2018-ban


A negyedik helyezett electronic után már biztosra mondható, kik fértek fel a 2018-as dobogóra.

Akiben volt egy szemernyi kétség is arról, hogy a s1mple, device, NiKo trió lesz 2018 három legjobb játékosa, az most már megnyugodhat. A 4. és 20. hely között egyikük neve sem bukkant fel a listán, olyan pedig nincs, hogy ne férnének be a Top 20-ba. Kizárásos alapon tehát ők hárman alkotják a HLTV listájának első három helyezettjét.

Ha megnézzük 2018 nagyversenyeit, ugyanez a három név jön szembe az első helyeken. Ha semmi mást nem veszünk figyelembe, kizárólag a ratinget, akkor s1mple-NiKo-device lenne a sorrend. A dolog viszont ennél azért sokkal bonyolultabb.

Az egyéni teljesítményt ugyanis nem csak és kizárólag a ratingben lehet mérni. Ott vannak például az MVP címek is:

  • s1mple ezekből 6-ot gyűjtött be 2018 során
  • NiKo csupán kettőt, amivel jócskán lemaradt
  • device viszont 7-et, amiben egy Major MVP is benne van

A dán AWP-s ráadásul nem csak MVP címekben előzte be az egész világot 2018-ban, hanem a csapattal elért eredményekben is. Az egyéni mutatókon túl ugyanis az év játékosának az sem árt, ha a csapattal is jó eredményei voltak:

  • s1mple egész évben 4 jelentős trófeát gyűjtött a Na’Vi-val
  • NiKo itt is kicsit lemaradt a többiektől, a FaZe-nek csak 3 bajnoki cím jutott tavaly
  • device és az Astalis viszont itt is tarolt, összesen 10 nagyversenyen húzták be az első helyet, köztük egy Major diadallal

Ha már Major, ezek a versenyek mind MVP címekben, mind kupákban nagyobb súlyúak a többi eredményél. Így persze az egyéni teljesítménynél is fontos, ki mennyire remekelt 2018 két Major eseményén. A lista itt is pont ugyanazt a sorrendet mutatja, mint a ratingeknél, s1mple-NiKo-device a sorrend.

Ezek alapján talán kijelenthető, hogy a három játékos közül NiKo lóg ki talán leginkább, nagy valószínűséggel övé lesz a 3. hely.

De onnantól már teljesen nyílt a csata!

Ha tényleg 2018 legjobb játékosát keresik egyénileg, az a számok alapján s1mple. Ha viszont a csapattal elért eredmények, trófeák is legalább ugyanolyan fontosak, akkor viszont device érdemli meg.

Szombat este minden kiderül, csak győzzük kivárni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva