Hearthstone

1 kombó pakli, 2 win condition: beszivárgott a metába a Holy Wrath Paladin


Az Exodia Paladin után egy újabb életképes kombó verzió jelent meg.

Amikor a Blizzard a Rastakhan’s Rumble megjelenése előtt lerántotta a leplet a Paladin Loa Legendary-jéről, a Shirvallah, the Tigerről, sokan rápörögtek arra, hogy milyen vicces lesz a lap a Holy Wrath-tel párban. Mégis egészen mostanáig kellett várnunk arra, hogy az erre a kombóra építő pakli érdemben is megjelenjen a metában.

A decknek többféle verziója is létezik. Vannak, akik a Spikeridged Steed és a Lynessa Sunsorrow segítségével igyekeznek megerősíteni a védelmi vonalat. Vannak, amelyek kizárólag a Holy Wrath-re támaszkodnak, ezért két darabbal (és mellé két visszakevertetéssel) játszanak. Mi azonban most egy olyan verziót fogunk bemutatni nektek, ami mindig az adott matchuphoz tudja igazítani azt, hogy éppen milyen módon nyer.

Holy Wrath Paladin
AAECAZ8FCvoBswPtBY7TAsPqAqf3Av37AoT8Avz8Ar2GAwqcAp8D3AP0BfYH48sC7dIC2f4Cz4YD7IYDAA==

A fenti összeállítás esetében két különböző út vezet a győzelemhez.

  1. Miután elfogyott a paklink, elnyomjuk a Shirvallah + Baleful Banker + Holy Wrath kombót, 25-öt sebezve az ellenfélbe.
  2. Az Uther of the Ebon Blade kijátszása után begyűjtünk három különböző lovast a kezünkbe a két Youthful Brewmaster és a Zola the Gorgon segítségével. Ha ez megvan, akkor csak ki kell tenni őket, majd bekérni a negyediket a Hero Powerrel.

Ebben az a jó, hogy jól tudunk igazodni az ellenfélhez. Ha például egy Warrior jön szembe, akkor szinte esélytelen, hogy sebzéssel nyerjünk, így jól jön az Exodia kombó. Egy aggro pakli ellen viszont (ami vélhetően nem fog gyógyulni, így a meccs végére szinte biztosan 25 HP alatt lesz) sokkal egyszerűbb stratégia a védekezés, majd a Holy Wrath kombó elsütése. Már csak azért is, mert itt a visszavetetéseket nyugodt szívvel fel tudjuk használni arra, hogy Shirvallah mindig visszaugorjon a kezünkbe, ami brutál mennyiségű gyógyulást és takarítást tesz lehetővé – akár egy körön belül is. Csak figyeljünk, hogy mindig maradjon egy visszavetetés a végére!

Fontos megjegyezni, hogy sokszor meccs közben fog eldőlni, hogy pontosan melyik win conditionre érdemes rámenni. Egy viszonylag korán kitett Uther esetében például nyugodtan elkezdhetjük begyűjtögetni a lovasokat, de ha az gyorsabbnak bizonyul, még mindig nyerhetünk Shirvallah-val, amíg meg tudjuk oldani a visszakeverését. És fordítva: ha nagyon kell a gyógyulás, akkor jó tudni, hogy egy visszavetetést bármikor “elpazarolhatunk” a tigrisre, hiszen alternatívaként a Baleful Bankerrel is betehetünk egy lovast a paklinkba. A lényeg, hogy folyamatosan, akár minden körben tegyük fel magunknak a kérdést: melyik kombóval fogom tudni megnyerni ezt a meccset a legnagyobb eséllyel?

Mint látható, a pakli rengeteg laphúzással játszik – a kezdőkézben is leginkább a Crystology-t és a Novice Engineert érdemes megtartani, illetve a lassabb matchupokban Uthert, hogy minél előbb elkezdhessük a lovasok begyűjtését. Ezzel együtt nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a deck lényegében az időhúzásra épít. A kisebb boardokat a Righteous Protectorral és a gyógyulásokkal (Flash of Light + Crystalsmith Kangor) tudjuk feltartóztatni. Ha pedig már nagyobb veszély leselkedik ránk a túloldalon, akkor jöhetnek a tömegirtásaink – a fenti összeállítás összesen háromszor is tud full board cleart az Equality / Shrink Ray + Wild Pyromancer / Consecration kombók segítségével. Nagyon fontos azonban, hogy ezeket jól beosszuk a játék folyamán. Ez persze attól is függ, hogy mivel fogunk nyerni, ha ugyanis úgy látjuk, hogy össze fog jönni a Holy Wrath kombó, akkor a végjátékban már a Shirvallah folyamatos visszavetetése (masszív gyógyulás + takarítás) önmagában ki tudja véreztetni a legtöbb paklit.

Végül, de nem utolsó sorban a Time Out!-ról kell még szót ejteni, ami nagyon “érzékeny” lap. Néha már a középjátékban is megéri kijátszani, ha az ellenfél megindul, és mi időt szeretnénk húzni, hogy egy körrel később kelljen megtolni a takarítást. A leginkább azonban természetesen akkor vesszük hasznát, ha látjuk, hogy egy-két körön belül fixen kijön a kombónk, hiszen ekkor be tudjuk magunkat védeni minden lehetséges sebzéstől. A lényeg, hogy feleslegesen soha ne kockáztassunk: ha potenciálisan meghalhatunk a következő körben, akkor inkább védjük be magunkat, hiszen simán benne van, hogy pont ez a +1 kör kell a board clear behúzásához, és így a stabilizálódáshoz.

Hangsúlyozzuk, hogy nem egy könnyű pakliról van szó, hiszen rengeteg hosszú távú döntést kell hozni a meccsek során. Aki azonban szereti a kifejezetten gondolkodós deckeket és a kiélezett szituációkat, az bátran tegyen vele egy próbát – nem véletlen, hogy egyre többen szavaznak neki bizalmat mind a ladderen, mind pedig a versenymetában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva