League of Legends

Több szerveren is pörögnek az ingyen skinek – Az oroszoknál a legerősebb a mozgalom


Az ilyen jellegű eseményeket mi is tárt karokkal fogadnánk.

Azt hinné az ember, hogy a “League of Legends-élmény” minden szerveren ugyan olyan. Nos, első ránézésre talán még stimmelhetnek is a viszonyok, ám egy idő után itt is kiütköznek a kulturális különbségek, csakúgy, mint a valóságban. Mi, európai játékosok például meg kell, hogy szenvedjünk annak érdekében, hogy ládához, vagy azokat nyitó kulcsokhoz juthassunk. Fontosak ezek az elemek, elvégre ha szerencsénk van, ingyen szerezhetünk meg skineket belőlük. Viszont vannak olyan szerverek, ahol gyakorlatilag hozzávágják az emberhez a kinézeteket, bár tény, mindezeknek természetesen nyomós okai vannak.

Szerencse persze kell mindehhez, a szóban forgó promóciókból Hextech ládákat és kulcsokat lehet szerezni, amiből eshetnek ikonok, champion shardok, de akár ward skinek is!

Riot Games

Oroszország, az ingyen skinek hazája

Az orosz szerveren játszó játékosoknak szinte nincs is értelme költeniük RP-re, kizárólag abban az esetben érheti meg nekik, ha egy specifikus skint kívánnak megvásárolni. Ha csak szeretnék bővíteni a gyűjteményüket, akkor bizony elég csak játszaniuk a szerveren.

A játékosközösség ugyanis finoman szólva is szűkös az orosz szerveren, ezt pedig a Riot Games különböző eseményekkel, akciókkal igyekszik orvosolni. A legfőbb probléma a pinggel és a szerver elhelyezkedésével van. Ugyan orosz szervernek van elkönyvelve, a központ mégis Németországban található, így teljesen mindegy, hogy EUNE, EUW, vagy RUS, az orosz játékosoknak szinte ugyan olyan “rossz” lesz a kapcsolatuk a hazájukból. Így ennek okán inkább a kompetitívebb szervereket választják az orosz játékosok, ez pedig nem tetszik a Riotnak.

Riot Games

Az orosz szerveren például súlyozva van a klub-rendszer, ha például egy klubba tartozó játékosok játszanak együtt, láda és kulcs üti a markukat. Nálunk, Európában, valamint a nagyobb szervereken ez a klub-rendszer csak amolyan “kozmetikai funkciót” lát el, nincs különösebb haszna.

Ám ami még ennél is komolyabb, az a vissza-visszatérő szerver exkluzív esemény, aminek során félelmetes mennyiségű ládát és kulcsot lehet kifarmolni. Kizárólag az orosz szerveren lehet megtalálni azt a pontgyűjtő eseményt, aminek a végén egy halom ládát és kulcsot vág a játékosokhoz a Riot Games. Nincs más dolguk az idézőknek, mint 100 pontot összegyűjteni a szerveren és máris érkezik 30 láda és 30 kulcs a felhasználókra. Egy győzelem 3 pontot ér, valamint további 1-1 pontot lehet szerezni a bizonyos küldetések teljesítéséért. Ráadásul mindezt nem is annyira nehéz összehozni, volt olyan játékos aki összesen 90 ládát és kulcsot szerzett az egyik ilyen esemény során, a rendszer ugyanis nem tilt le az első 100 pont után, amíg az esemény tart, nyugodtan lehet grindolni a ládákat.

Amerika, ahol az ebéd mellé ingyen skin jár

Youtube

A Riot Games-nek nagyon sok üzleti partnere van, ezek közül többről szinte alig tud a közösség. Ilyen például a kiadó és a Jersey Mike’s partnersége. A Jersey Mike’s lényegében egy olyan franchise, mint a Subway, lényegében egy szendvics bár láncról beszélünk. Az amerikai LCS döntőjét például úgy promózta a Riot Games, hogy minden egyes Jersey Mike’s rendeléshez adtak egy speciális kódot, amit a LoL kliensen belül aktiválni lehetett, aminek hatására ingyen ládákat és kulcsokat lehetett kapni.

Az ilyen jellegű kollaborációkból egy halom van az USA-ban, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy lényegében egy amerikai székhellyel rendelkező játékról beszélünk.

Na, de mi a helyzet a többi szerverrel?

Az igazság az, hogy fogalmunk sincs. Ott van például az óceániai szerver (OCE), ami legalább annyira kicsi, mint az orosz, mégse láttak a szerver játékosai egyetlen ilyen jellegű promóciós eseményt sem. A többi nagyobb szerverről pedig nem is beszélve.

Érdekes tehát megfigyelni, hogy nemcsak az országok, hanem az országokhoz, vagy kontinens részekhez tartozó League of Legends szerverek is saját kultúrával rendelkeznek. Mondjuk néha nálunk is elférne egy Skin Shard az ebédünk mellé…

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva