Hearthstone

“Egy időre abbahagyom” – teljesen szétesett Fibonacci az óriási hiba után


Idő kell a Hearthstone-játékosnak, amíg fel tudja dolgozni az esetet.

A múlt heti európai selejtező után ezúttal az amerikai kontinens került a fókuszba a Hearthstone esportban, most hétvégén rendezik ugyanis az Americas Winter Playoffs versenyt, melyen eldől, melyik négy játékos képviselheti majd a régiót az utolsó vb-selejtezőn, a Winter Championshipen.

Nagy nevekből természetesen itt sincs hiány, a nézők pedig rögtön az első fordulóban elcsíphettek egy komoly összecsapást két ismert játékos között, Dog és Fibonacci ugyanis már az első körben összekerültek. A népszerű streamer és a Warrior-legenda végletekig kiélezett meccset vívtak, Fibonacci azonban több hibát is vétett. A legkomolyabbat 2:2-es állásnál, a mindent eldöntő játszmában, ahol az alábbi szituációban egész egyszerűen nem vette észre, hogy ott van a lethal lehetősége.

Nem kellett volna mást tennie, mint kitenni a Cabal Shadow Priestet, amivel ellophatta volna az 1/1-es Prophet Velent, hogy aztán a Mind Blastokkal kivégezze ellenfelét. Végül azonban a board cleart választotta, hosszú távon pedig ez kevésnek bizonyult, Dog nyerte az összecsapást.

Fibonacci olyannyira nem volt képes feldolgozni a hibáját, hogy rögtön az első kör után kiszállt a versenyből, majd a Twitteren bejelentette, hogy egy időre abbahagyja a játékot.

“Egy időre szüneteltetem a játékot, amíg nem szedem össze magam fejben. Feladtam a további köröket, nem elfogadható számomra, hogy tovább játsszak.”

A kanadai játékos elismerte, hogy már a meccs előtt is nagyon kivolt fejben.

“Tudom, hogy nincs kifogás arra, amit tettem, de már az összecsapás előtt tilteltem. Változtatnom kell a gondolkodásmódomon, bocsánatot kérek.

Fibonacci példája is remekül mutatja, hogy a Hearthstone esport nem csak a játéktudásról és a szerencséről szól: jelen esetben egyértelműen mentálisan vallott kudarcot a kanadai játékos. Reméljük, hogy minél előbb túl tud lendülni az eseten, hiszen sokaknak hiányozna, ha eltűnne a Hearthstone közösségből.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva