Counter Strike

Tornagyőzelemmel előzött a Liquid, életében először Top10-es csapat az ENCE


Érik a francia trónfosztás, élete formájában játszik a Ghost. A legfrissebb világranglista ezúttal is tele van izgalmas sztorival.

A HLTV aktuális világranglistáján minden héten érdemes elidőzni kicsit, és megvizsgálni a profi mezőny változásait. Elismerni a kiugró eredményeket és kicsit szomorkodni a szép lassan lecsúszó csapatokon.

A Top 5 elit klubjában semmi meglepő nem történt. A Liquid alighogy megtörtént a Stewie-TACO csere, rögtön be is húzta első versenyét. Ráadásul pont az örök rivális Astralis ellen játszották a döntőt, így a győzelem csak még édesebb, nem mellékesen megelőzték vele a Na’Vi-t is a világranglistán. Az ötödik helyre ismét felfért a FaZe, idén először szerepelnek a Top 5-ben.

A Top 10-ben egyedül az ENCE teljesítménye érdemel említést, a többiek lényegében csak vegetálnak. A finnek azonban kőkemény Minoron vannak túl, ahol nagyot harcoltak azért, hogy életükben először Top 10-es csapat legyenek. A csapat átlagéletkora 22 év, elképesztő teljesítmény az első Major versenyére készülő csapattól.

A Top 15 csapatai között ismét egy rekordra lehetünk figyelmesek. A Ghost Gaming ötöse immár a 15 legjobb csapat egyikének vallhatja magát, de túl sokáig nem örülhetnek neki. A csapatot irányító steel ugyanis még mindig bannolva van a hivatalos Valve eventekről. Így a Minor selejtezőkön sem játszhatott, nem is jutottak messzire az amerikai kvalin. Így amíg a többiek majd a Majoron gyűjtögetik a világranglista pontokat, ők szépen lefelé csúsznak majd.

A HellRaisers visszacsúszott a 16. helyre, ami azonban ennél sokkal érdekesebb, az a francia mini-háború a lista alján. A G2, a Vitality és az LDLC megérkeztek egymás nyakára, hármuk között összesen csak 25 pont a különbség. Megjósolhatatlan egyelőre, hogy pár hónap múlva melyikükre mondjuk majd: “a legjobb francia csapat”.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva