Hearthstone

Unod már a sok Resurrect Priestet? Íme pár lap, amikkel kőkeményen megszívathatod őket


Hasznos eszközök a mostani Hearthstone meta egyik legnépszerűbb deckje ellen.

Néhány hónappal ezelőtt még meglehetősen kétségbeejtő helyzetben volt a Priest a Hearthstone-ban, azóta viszont nagyot változtak a dolgok, hiszen eljutottunk odáig, hogy ez a class a második legnépszerűbb a játékban. Sőt mi több, lassacskán azt is kijelenthetjük, hogy a Resurrect Priest (esetleg Clone Priest vagy Cloning Gallery Priest, ha ezeket az elnevezéseket jobban szeretitek) a leggyakoribb deck a játékban, hiszen a számok efelé tendálnak.

Ha tehát sok ilyen ellenféllel sodor össze a matchmaking, az nem véletlen, hiszen tényleg a meta egyik legnépszerűbb paklijáról van szó. Készülni szeretnél ellene, hogy megnehezítsd a dolgát? Mutatunk néhány lapot, amivel elérheted ezt!

A cél mindegyik lapnál ugyanaz: “teleszemetelni” a pakli resurrect poolját, vagyis a feltámasztható lények halmazát. Magyarán csökkenteni az Eternal Servitude, illetve főleg a Diamond Spellstone megbízhatóságát, hogy minél nehezebben álljon össze a Prophet Velen / Malygos / Radiant Elemental hármas a boardon.

Saronite Taskmaster

A Saronite Taskmaster nem futott be ugyan annyira fényes karriert, mint anno a Zombie Chow (legalábbis egyelőre), de így is fel-felbukkan időnként, hiszen az első körökben azért igen komoly nyomást lehet vele gyakorolni. A jelenlegi metában ráadásul a Deathrattle képessége is előnyünkre válhat, hiszen a szóban forgó Resurrect Priest nagyon nem fog örülni annak, ha belepiszkítunk a tervébe egy 0/3-as Taunttal.

Gravelsnout Knight

Hasonlít nagyon az előző laphoz – a különbség az, hogy itt az ellenfél fixen megkapja a lényt a Battlecry miatt. Sokszor még így is jobban fogunk járni, mint a 0/3 Taunttal, hiszen egy 1/1 vagy 2/1 legalább nem tartóztat fel bennünket teljesen. A Priest ráadásul ezt még kikerülni sem tudja, hiszen garantáltan létrejön a képesség.

Tinkmaster Overspark

A jó öreg Tinkmastert elsősorban a problémás Deathrattle képességek ellen szeretik bevetni, ám nem egyszer bizonyította már azt, hogy a feltámasztások ellen is kiváló eszköz. Itt is szívesebben látunk visszatérni egy 5/5-ös Devilsaurt, mint bármelyik kombóelemet, ha pedig bedobja a gép az 1/1-es mókust, akkor duplán boldogok leszünk.

Muck Hunter

Ha inkább egy olyan lapot vetnénk be, ami a játék későbbi szakaszában is jól használható, akkor a Muck Hunter felé érdemes kacsingatni. Ha már van egy-két lényünk a boardon, esetleg egy megfelelő Hero Powerünk, akkor a két 2/1-es tokent akár rögtön le is tudjuk takarítani – ha nincs jobb, akkor majd a Muck Hunter leüti az egyiket. 5-ért 5-öt ütni Rush-ból egyébként egyáltalán nem rossz – pláne akkor, ha utána még túl is éli.

Marsh Drake

A mostanság divatos sárkány szinergiák miatt érdemes szót ejteni a Marsh Drake-ről is, ami mellé azonban a Poisonous miatt mindenképpen kell valami, ami le tudja takarítani a 2/1-es tokent, máskülönben elég rosszul jövünk ki a bizniszből. Erre a legjobb egy megfelelő Hero Power lenne, de a sárkányos class-oknak pont nem ilyen van sajnos. Esetleg Rogue-ban kipróbálhatjátok 3-dropként egy második körös Dagger után.

Leeroy Jenkins

A végére hagytuk azt a kártyát, amit talán senkinek sem kell bemutatni. A Hearthstone legjobb Neutral kivégzése a mostani metában egy új oldaláról mutatkozhat be, hiszen az ellenfél térfelére varázsolt két Whelp bizony több mint zavaró a Priest számára.

  • Egyéb opciók – Van még két lap, amikről elsősorban a Stonehill Defender miatt érdemes szót ejteni. Az egyik a Hungry Ettin, melyet bármelyik decknek van esélye kivenni, ha éppen egy ilyen Priest jönne ellenfélként. A másik pedig a Cornered Sentry, amivel a Warrior deckek már a Taunt Druidok életét is alaposan meg tudták keresíteni annak idején.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva