Hearthstone

“Ez egy nagyon alábecsült pakli” – Weghuz a Control Warlockra esküszik a mostani metában


A svéd Hearthstone-ost ezt a paklit pörgeti mostanában.

Ebben a jelenlegi, Hunter, Paladin és Priest paklik által dominált metában a Warlock kissé háttérbe szorult, már csak azért is, mert a mostani leggyakoribb deckek között több olyan is akad, ami jellemzően nem “ízlik” a class számára. Ettől függetlenül vannak olyan elemek, amik továbbra is hatékonyak, így nem kell feltétlenül felhagyni a próbálkozással.

Erre biztat mindenkit a svéd Hearthstone-os, Weghuz is, aki szerint a Control Warlock jelenleg az egyik leginkább alábecsült pakli, amiben jóval több van, mint amennyi elsőnek látszik, leginkább azért, minden paklitípus ellen megvannak a megfelelő eszközei.

Weghuz Control Warlock paklija
AAECAf0GCvcF08UCl9MC2OcC2+kCnPgCoIAD14kDgIoDwI8DCooB2wa2B5vCAufLAq7NAvLQAojSAujnApboAgA=

A fenti összeállításban két szokatlannak számító lap található, ezek a Cheaty Anklebiter és a Sunwalker. Hogy miért játszik velük Weghuz? A választ a Corpsetaker adja meg, hiszen mindkettő képes bekapcsolni egyes képességeit a jelenlegi meta egyik legjobb 4-dropjának. Az Anklebiternek emellett van egy másik alternatív felhasználási módja is, ha ugyanis a kijátszásakor magunkba lövünk a Battlecry képességével, azzal upgarde-elhetjük az Amethyst Spellstone-t, ami bizonyos szituációkban életet menthet.

A boardra fókuszáló deckeket továbbra is a Voidlorddal hozhatjuk legkönnyebben kellemetlen helyzetben, amik akár már az ötödik körben érkezhetnek egy korai Skull of the Man’ari segítségével. Leginkább ezzel, illetve a Doomsayer, Defile, Hellfire, Lord Godfrey, Twisting Nether vonallal tehetjük semmissé az ellenfél próbálkozásait.

Kontroll paklik ellen leginkább Rinben és az ellenfél deckjének elpusztításában bizhatunk, meg persze Gul’dan erejében. A kombó deckek dolgát pedig a Gnomeferatu, Demonic Project vonal nehezítheti meg egy kis szerencsével. Emellett ide sorolható a Mojomaster Zihi is, mely a kritikus körök előtt kijátszva (pl. egy OTK-ra hajtó Resurrect Priest vagy Exodia / Holy Wrath Paladin ellen) nyerhet nekünk még egy kis időt.

Reménytelen matchup tehát semmiképp nincs a Control Warlockkal, így akinél ez fontos szempont és megvan a szükséges lapok nagy része, az tegyen vele egy próbát bátran.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva