League of Legends

Ireliát a 9.2 után a feledésbe nerfelné a Riot, Rakan is hamarosan követheti


A legjobb az egészben, hogy mindezt az éles szezonban teszi a Riot Games!

Sokan úgy gondolták, hogy Irelia már nem kerülhet rosszabb helyzetbe a 9.2-es frissítés után. A Riot Games maradjunk annyiban, hogy félgőzzel lepörgette az előszezont, majd a 2019-es év első éles hetében kiadott egy olyan frissítést, ami mindent a feje tetejére állított.

Egészen idáig, egyértelműen Irelia volt a játék egyik, ha nem a legerősebb karaktere. Az előszezonban egyetlen nerfet kapott csak, egy röhejesnek minősíthető, -5 mozgási sebességet. Majd megjött a 9.2 és olyan szinten szétbarmolta a hőst, hogy jelenleg alig éri el a 40%-os győzelmi arányt Diamond szint fölött.

Irelia – Riot Games

Sokan arra gondoltak, hogy ez csak a kezdet, a 9.2 egy elég drasztikus húzás volt, de majd a 9.3 javít a helyzeten. Frissült is a PBE, ám a játékosok álla ekkor szakadt le végérvényesen, ugyanis a Riot Games két újabb nerfet tesztel éppen a tesztszerveren, ami kettő ha éles lesz a 9.3-mal, gyakorlatilag el is felejthetjük Ireliát.

Először a W képességének adtak egy hatalmas pofont, ugyan megnövelték a sebzéscsökkentését a Defiant Dance-nek, viszont kiemelték, hogy mindezt fizikális sebzés ellen teszi majd, a varázssebzést nem fogja tudni gyengíteni. Ez már elég lett volna, hogy újabb szöget verjen a kiadó a hős koporsójába, aztán jött egy újabb újdonság a 9.3-as ciklushoz, ez pedig Irelia passzív reformja.

Riot Games

A passzív jelenleg a karakter mindene, a Conquerorral párosítva igazán jól szinergizál. Nos, az Irelia mainek úgy ahogy van újragondolhatják a játékstílusukat, ugyanis mostantól nemcsak 4, hanem 5 stacket halmozhatunk fel a passzívval. Elsőre ez jól hangozna, ha a bónusz sebzést nem max stacken adná mostantól a képesség, így ugyanis egy full kombóval képtelenek leszünk elérni mindezt. Stackenként támadási sebességet kapunk, ám sokkal kevesebbet, mint eddig, az arányokat ugyanis csökkentették. Jelenleg max szinten, max stacken 50%-os támadási sebesség buffot kapunk a passzívból, ez jelenleg a PBE-n csak 40% tud lenni. Az alap Irelia kombó pedig már képtelen maxolni az Ionian Fervort, mostantól mininok is kellenek majd hozzá, vagy egy sokkal hosszabb 1v1, mint eddig.

Arról nem is beszélve, hogy a passzív által adott bónusz sebzés az On-Hit sebzés a PBE-n, így tehát a képességeinket külön nem fogjuk tudni erősíteni vele, csak és kizárólag az auto-attackokat fogjuk tudni buffolni vele.

Az alsó ösvény sincs biztonságban!

Rakan – Riot Games

Az egyik playmaker supportot is kicsinálhatja a Riot, ha a PBE változtatásokat az éles szerverekre is kitolják. Rakan ugyan nem kapott olyan masszív verést, mint Irelia, mégis könnyedén eljuthat arra a szintre, hogy a kutya se akarjon vele játszani. A kiadó bejelentette, jelenleg tesztelnek egy olyan Rakant, akinek a W-je valamivel lassabb az éles verziónál. Nos, mint az kiderült, nem is csak valamivel, gyakorlatilag értelmetlenné tették Rakan legfőbb engage képességét.

 

A PBE-n olyan lassú a spell, hogy szó szerint még a legrosszabb reflexszel rendelkező játékosok is képesek lesznek kiugrani a feldobás elől. Pandar például úgy jellemezte az új W-t, hogy ha nagyon akarunk, a hatása előtt akár még pizzát is rendelhetünk és le is guríthatunk egy sört a gép előtt.

Nagyon reméljük, hogy Rakant nem akarja teljesen ellehetetleníteni a Riot Games!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva