Hearthstone

A meta legjobb ellendeckje? Most érdemes próbálkozni a Secret Paladinnal


Nagyon jó számokat hoz a feltörekvő deck.

Mostanra kijelenthetjük, hogy többé-kevésbé beállt a nerfek után kialakult Hearthstone meta, igazán nagy mozgolódás már nem várható a következő kiegészítő megjelenéséig – hacsak a Blizzard nem dönt úgy, hogy előrukkol egy újabb nerfcsomaggal. Egy új belépő azonban az utolsó pillanatban még úgy tűnik, hogy jegyet váltott a metavonatra, nagyon biztató számokat hoz ugyanis az elmúlt egy hétben a Secret Paladin.

Íme egy változat, mellyel a litván Hearthstone-os, Maximal néhány nappal ezelőtt egészen #15 Legendig verekedte előre magát.

Maximal Secret Paladin deckje
AAECAZ8FCMgE9QX9BfoGucECg8cC0eEC2P4CC4wBngGnBa8HsQizwQLjywL40gLW5QKW6AKt8gIA

A pakli legnagyobb előnye, hogy nagyon jól teljesít a mostani meta leggyakoribb deckjei ellen:

a négy legnépszerűbb paklit, a Midrange Huntert (55%), a Spell Huntert (60%), a Resurrect Priestet (63%) és a Secret Huntert (52%) egyaránt veri papíron. Sőt, a Top 10-ből egyedül az Odd Paladin és az Odd Rogue ellen negatív a winrate-je.

Egy nagyon stabil választásról beszélhetünk tehát a mostani metában.

Kép: HSReplay.net

A Paladin Secretjei a nyers értéket tekintve a leggyengébbek ugyan a játékban, ebben az összeállításban azonban mégis kiválóan végzik a dolgukat olyan tekintetben, hogy az első pár körben segítenek kialakítani egy nagyon nehezen letakarítható boardot. A Secretkepper különösen meg tud szaladni a sok védekező Secret mellett, amiket ráadásul nem is feltétlenül kell behúznunk, hiszen a Bellringer Sentry remekül előrántja nekünk őket, illetve a Hydrologist is be tud segíteni, ha éppen úgy van.

Ha esetleg mégis le tudja takarítani a térfelünket az ellenfél, akkor az ötödik körben a Call to Arms máris hozhatja az utánpótlást. Ha pedig egyetlen komolyabb fenyegetés kialakítása a cél, akkor a Corpsetaker a tökéletes alapanyag – ez utóbbi kedvéért került be a pakliba elsősorban a Thrallmar Farseer és a Tirion Fordring, melyek több képességét is aktiválni tudják. Ha valamelyik lényünk meg tudja kapni a Blessing of Kings-et, abból komoly pusztítás lehet.

Nagy előnye a paklinak, hogy viszonylag olcsó: a már említett Tirionon kívül (ami akár el is hagyható) csak egy Legendary van benne, a Sunkeeper Tarim, ráadásul Epic lapból is csak 4 darabra van szükség – a deck majdnem fele Common és Basic lapokból áll. Aki tehát kedvet kapott hozzá a jó számok láttán, az tehet vele egy próbát, hiszen a teljes dustmennyiséget tekintve mindenképpen az elérhetőbb deckek közé tartozik a mostani metában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva