Hearthstone

-270: minden eddiginél keményebb lesz az idei Standard rotáció


Így változik majd a Hearthstone Standard módja idén tavasszal.

A következő Hearthstone kiegészítő megjelenéséig ugyan bő két hónap hátravan még várhatóan, sokan mégis már most a következő Standard rotáció felé tekintenek, aminek két oka van.

  • Sokan alig várják, hogy átkerüljenek Wildba a 2017-es lapkészlet OP kártyái.
  • Az idén nagyobb változásra számíthatunk, mint eddig bármikor.

Ez utóbbi egyszerűen a számokból adódik, az idei rotáció lesz ugyanis az első olyan, amelyik már nem érint Adventure-t, hiszen az utolsó ilyen, kevesebb lappal operáló kiegészítő, a One Night in Karazhan 2016-ban jelent meg.

Aki esetleg nem tudná: a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapjai fognak átkerülni a Wild módba a következő kiegészítővel párhuzamosan. Ez háromszor 135 kártyát jelent, és ha a Blizzard tartja magát az elmúlt évek hagyományaihoz, és továbbra is marad ekkora az új csomag mérete, akkor kijelenthetjük, hogy

nem kevesebb mint 270 lappal fog zsugorodni a Standard lapkészlet (405 megy ki és 135 jön be), ami több, mint eddig bármikor.

Sőt, egészen konkrétan csak idén akkora lesz a változás, mint az eddigi Standard rotációk során összesen: tavaly 176 lappal, 2017-ben csak 75, míg 2016-ban mindössze 19 kártyával csökkent a Standard kínálat, köszönhető annak, hogy akkor még felváltva jöttek az Adventure-ök és a hagyományos kiegészítők.

Jelen pillanatban összesen 1183 lap érhető el a Standardban, ami egyébként a legnagyobb mennyiség, mióta a Blizzard bevezette a játékmódot. Ez a – várhatóan áprilisban megjelenő – következő kiegészítővel és a rotációval 913-ra esik majd vissza, ami azt jelenti, hogy 23 százalékkal csökken majd a lapkészlet mérete. Ez az arány is új rekord, minden értelemben ez lesz tehát az eddigi legjelentősebb Standard rotáció.

Magukat a számokat (az új kiegészítő méretének esetleges változását leszámítva) egyetlen dolog módosíthatja még apró mértékben, igaz, az valószínűleg fogja is: a Hall of Fame.

Az elmúlt két évben a Standard rotációval párhuzamosan a Blizzard rendre kivezetett néhány Classic lapot is a játékmódból: 2017-ben így járt a Ragnaros the Firelord, a Sylvanas Windrunner, az Azure Drake, a Power Overwhelming, a Conceal és az Ice Lance, tavaly pedig a Molten Giant, Ice Block, Coldlight Oracle hármasnak intettünk búcsút. Meglepődnénk, ha ezúttal nem történne hasonló – igaz, ezzel párhuzamosan idén már könnyen lehet, hogy a Blizzard rögtön pótolni is fogja őket új Classic lapokkal, hiszen a pár hónapja debütált 4 új Classic kártya éppen emiatt került be a játékba. Sőt, eddig kizárólag a Wildba átkerült class lapok helye lett pótolva, a neutraloké nem, így az sincs kizárva, hogy több új Classic kártya fog megjelenni, mint amennyi átkerül a Hall of Fame-be. Ez azonban még a jövő zenéje…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva