Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (1. rész – Druid)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Druid

A Wild Growth és a Nourish decemberi gyengítése óriási gyomros volt a Druidnak, amit jól mutat az, mennyire visszaesett a class népszerűsége. A tavaszi rotáció azonban talán még ennél is fájdalmasabb lesz Malfurion számára, hiszen egy olyan univerzális “csomagot” veszít el a Jasper Spellstone, a Branching Paths, az Ultimate Infestation, a Spreading Plague, az Oaken Summons, az Ironwood Golem és a Hero lap képében, amik számos különféle összeállításban bizonyítottak már így együtt.

Jelentős kieső még a Twig of the World Tree is, mely a kombó deckeknek volt az egyik alapja – a Dreampetal Florist és a Flobbidinous Floop valamelyest ugyan helyettesíteni tudja, de mindenképpen csökkenni fog ezen paklik hatékonysága. Már amelyik életben marad egyáltalán, hiszen a Togwaggle Druid biztosan leköszön a King Togwaggle kirotálásával, de Malygos-nál is nagyon érik már a Hall of Fame. A Mecha’thun verzió papíron megmarad még, nagy kérdés azonban, hogy a fent felsorolt univerzális lapok búcsújával életképes marad-e.

Mindenképpen szót kell ejteni még a Hadronoxról is, mint koncepcióképző lap, hiszen a Taunt Druid neki köszönhetően létezett. De a Crypt Lord, a Greedy Sprite, a Tyrantus, a Living Mana és a Druid of the Swarm is olyan lapok, amiknek voltak nagyon erős időszakaik.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Tekintve a class mostani helyzetét, nem túlzás azt mondani, hogy a Blizzardnak új alapokra kell helyeznie a Druidot, így rengeteg múlik azon, hogy milyen lapok jönnek a tavaszi kiegészítőben. A mostani paklik közül a Miracle Druid helyzete nagyban függ attól, hogy mennyire jönnek olcsó spellek, míg az eléggé radar alatt maradt Treant Druid talán elkezdhet kivirágozni. Ugyanez mondható el az Odd Druidról, ami néhány ritka próbálkozástól eltekintve teljesen metán kívül ragadt, a Hero lapok és a kombó deckek háttérbe szorulásával azonban akár el is jöhet az ő ideje…

A cikksorozat következő részében a kirotáló Hunter lapokat vesszük majd szemügyre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva