League of Legends

Történelmet írt a Griffin – Chovy az első 100 KDA-vel rendelkező profi játékos


Kialakulóban az új koreai aranygeneráció.

A Griffin sorra sokkolja a világot. Az LCK-t erősítő koreai gárda torony magasan a legjobb csapatnak tűnik jelenleg a világon. A mai napon a csapat a háromszoros világbajnok SKT-vel csaptak össze, s sokak szerint ez volt a vízválasztó, ezen a találkozón múlott, hogy tényleg annyira dominánsak-e, ahogy gondoltuk, vagy az első igazi szupercsapat kifog majd rajtuk.

Nos, aki követi az LCK-t, az mostanra már tudja, a Griffin kétségtelenül a világ legjobbja. Egy meglehetősen sima, domináns 2-0-val takarították el a Faker vezette SKT-t az útból, sőt, közben még egy impozáns mérföldkövet is elértek!

Chovy néhány meccse a 2019-es szezonból – Gol.GG

Chovy, a Griffin midese ugyanis az első olyan profi játékos, akinek sikerült elérnie a 100 KDA-s álomhatárt. (Jelenleg 104-es a hivatalos KDA-je az LCK 2019-es szezonjában.) Ez pedig egy félelmetes teljesítmény, már csak azért is, mert a Griffinnél agresszívebb csapatot keresve sem lehetne találni jelenleg.

Nagy generációváltás van Koreában, de szükség is van minderre, ezt a tavalyi világbajnokság határozottan igazolta. Az “öregek” túlságosan is kimért játékot játszanak, amire a League of Legends jelenlegi formája nem alkalmas. Korábban a 85%-os akciók voltak a meghatározók, a koreai csapatok alig akartak 15%-os rizikót vállalni. Jelenleg pedig azok a csapatok a sikeresek, akik hajlandók akár a 60%-os playeket is meghúzni, ezzel váratlan helyzetekben előnybe kerülni. Ebben pedig a Griffin fantasztikus. De nem érdemes leírni a többi újonc csapatot sem, a Sandbox Gaming például hasonló játékstílussal rendelkezik, mint az SKT legyőzője, ám belőlük még hiányzik az egy év LCK rutin, ami a Griffinnél már megvan.

Sajnos Faker sem a régi már, lehetséges, hogy neki is fontolóra kéne vennie a visszavonulást, az eredményeit úgysem tudja már elvenni senki, az újabb bajnoki és nemzetközi győzelmek viszont egyre távolodnak tőle…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva