Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (2. rész – Hunter)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Hunter

A Hunter több olyan kártyáját is elveszíti a tavaszi rotációban, amik komoly húzólapjai voltak a class-nak az elmúlt egy-két évben. A legjelentősebb ezek közül az Emerald Spellstone, amely még a friss nerf ellenére is komoly űrt fog maga után hagyni, de a Flanking Strike is hatalmas veszteség – mindkét lap óriási tempóelőnyt tudott generálni a középjátékban. A Deathstalker Rexxar végtelen value-generálása pedig önmagában meccsek tízezreit hozta le, ezen nagyon nincs is mit magyarázni – a felemás fogadtatás után mostanra egyértelműen az egyik legerősebb Hero lappá nőtte ki magát az új kulcsszavakkal.

Komplett paklitípusoknak is búcsút inthetünk majd. Az egyik ilyen a Spell Hunter, mely a Rhok’delar és a To My Side! kirotálásával értelmetlenné válik majd. De a Deathrattle Hunter jellegzetes kellékeitől is elköszönhetünk, hiszen a Play Dead, a Terrorscale Stalker és a Kathrena Winterwisp is elhagyja a Standard módot – meg persze több kapcsolódó Neutral kártya (Cube, Devilsaur Egg) is, de ez már részletkérdés.

A fenti lapok mellett rengeteget játszották még a legkülönfélébb deckekben a Candleshotot és a Wandering Monstert is, míg az Aggro és Midrange verziók a Crackling Razormaw-t és a Bearsharkot fogják a leginkább hiányolni.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

A Midrange Hunter a veszteségek ellenére ott maradhat az élvonalban, ami nem meglepő, hiszen a Hearthstone egyik örökifjú deckjéről van szó, ami ráadásul kapott is néhány komolyabb utánpótlást az elmúlt pár kiegészítőben. Emellett a páros és a páratlan verziókban is bőven lehet fantázia, attól függően, hogy melyikhez jönnek inkább lapok, hiszen mindkettőre igen agresszív paklit lehet építeni az olcsóbb, illetve a felturbózott hősképességgel.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Mage lapokat vesszük majd szemügyre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva